Nyhet

Dokumentarserie skal skildre musikkverdenens største mysterier

GAFFA.no - alt om musikk.

I en ny, gravende dokumentarserie kalt «ReMastered» skal Netflix vise noen av musikkhistoriens største mysterier – i spennet fra CIAs rolle i mordforsøket på Bob Marley til da Johnny Cash møtte Nixon.

Mordforsøket på Marley er tema for første del av i alt åtte. Episoden slippes 12. oktober ifølge Variety, og er kalt «Who Shot The Sheriff?". Der tar serieskaperne for seg hvilken rolle som jamaicanske politikere og CIA angivelig spilte i mordforsøket på reggaehelten i 1972.

Hver måned frem til og med mai neste år slippes et nytt avsnitt. «ReMastered» er skapt av de Emmy-prisbelønte filmskaperbrødrene Jeff og Michael Zimbalist, som blant annet laget «The Two Escobars».


LES OGSÅ: Ut på turné med gammel Pink Floyd.

Mange handler om dødsfall, blant annet drapet på Sam Cooke i 1964. Det er forblitt omstridt, i likhet med 2002-drapet på Run DMCs Jam Master Jay. Serien tar også for seg de tre medlemmene av det irske bandet The Miami Showband som ble massakrert i Nord-Irland i 1975, og Victor Jara som døde i hendene på Pinochet-regimet i 1973.

Artikkelen fortsetter under videoen.


Videre gransker «ReMastered» møtet mellom Johnny Cash og president Richard Nixon i 1972 – der Cash spilte en spontankonsert bestående av protestsanger foran en president totalt uforberedt på det sterktfølte engasjementet til mannen i svart.

LES OGSÅ: Ticketmaster beskyldes for billettjuks.


Blueslegenden Robert Johnson vies oppmerksomhet i episoden «Devil At The Crossroads», mens episoden «Lion's Share» viser en musikkjournalist som reiser til Afrika for å finne hvem som egentlig skrev hitsangen «The Lion Sleeps Tonight» – og oppdager at de aldri fikk royaltyinntekter.

(©NTB)

ANNONCE