Nyhet

Aston "Family Man" Barrett er død, 77 år gammel

Bassisten bak Bob Marley har gått bort på et sykehus i Miami

Han la grunnlaget for alle de store Bob Marley-klassikerne. «I Shot the Sheriff», «No Woman, No Cry», «Get Up, Stand Up» – vel, fortsett og fortsetter. Nå meldes det at Aston «Family Man» Barrett har gått bort på et sykehus i Miami, Florida, i en alder av 77.

Barrett spilte bass i Bob Marley & The Wailers på 1970-tallets Soul Rebels til 1983s posthume Confrontation. Han fikk også spille med en rekke andre fremtredende kolleger, inkludert Burning Spear og Lee "Scratch" Perry. Det var også Barrett som spilte bass på Peter Toshs banebrytende album Equal Rights.

«Family Man» vil dermed bli husket som en av reggaemusikkens største bassister – om ikke den største. «Han burde være på toppen av listen», uttalte kollega Robbie Shakespeare til Rolling Stone i 2020, og la til: «Det var de som startet det hele».


Nyheter om Barretts død ble kunngjort på sosiale medier lørdag. «Det er med tunge hjerter vi deler nyheten om døden til vår elskede Aston «Family Man» Barrett etter en lang kamp med helsen», skriver Barretts sønn – Aston Barrett Jr. - og legger til:

"I morges mistet verden ikke bare en ikonisk musiker og ryggraden til The Wailers, men også et bemerkelsesverdig menneske hvis arv er like enorm som hans talent. Familien vår ber om respekt for privatlivet vårt i denne utfordrende tiden, og ord kan ikke uttrykke vårt dype sorg."

ANNONCE