Nyhet

Raser mot Beyoncé

GAFFA.no - alt om musikk.

I en BBC-dokumentar som vises denne helgen, går veteranfeminist Germaine Greer ut mot Beyoncés hang til å ha på seg lite klær på scenen.

— En som Beyoncé – som jeg synes er en fantastisk musiker med en vakker og klokkeklar stemme – hvorfor må hun alltid være så j***** naken og ha brystene hengende ute? Hvorfor?

Dette utspillet kommer Greer med i dokumentaren, kalt «Germaine Bloody Greer», som vises lørdag, ifølge avisene The Sun og Mirror – og gjengitt av The Guardian.


LES OGSÅ: Miniøya-publikummet tolker artistene.

Med regi av Clare Beavan er Greer-dokumentaren del av en BBC-serie kalt «Hear Her», som sendes i tiden fremover for å markere 100-årsjubileet for kvinnelig stemmerett. Videre siteres Greer slik på sine synspunkter på nakenhet i jobbsammenheng.

— Jeg sier ikke at man er nødt for å beholde klærne på, men hvorfor er seksualisert fremvisning del av jobben? Jeg kunne like gjerne spurt samme spørsmål til en kvinnelig bartender som ikke får særlig med tips om hun ikke viser kløften.


Artikkelen fortsetter under videoen.

Og ikke nok med det: Veteranfeministen som i senere år har hisset på seg yngre feminister tar også fatt i kvinnelige idrettsutøvere, og spør:


— Hvorfor må kvinnelige atleter være så nakne? Jeg ser på kunstløp og kvinnen er nærmest naken, hun har noen få stoffbiter på, mens mannen er kledd i smoking. Man tenker gjerne på nakenhet som et signal på underkastelse, det er et signal om manglende likestilling, sier Greer ifølge The Guardian.

LES OGSÅ: Kåret til 2017s internasjonale suksess.

(©NTB)


ANNONCE