Nyhet

Gjenforente Madrugada med Spektrum-konserter neste år

GAFFA.no - alt om musikk.

Det er duket for en av norgeshistoriens mest etterlengtede gjenforeninger når Madrugada inntar Oslo Spektrum to kvelder på rad; 1. og 2. februar 2019.

Den offisielle bekreftelsen kommer via promoselskapet HES etter at Aftenposten i går kunne avsløre planene om en gjenforening for Frode Jacobsen, Jon Lauvland Pettersen og Sivert Høyem, tre av de fire originalmedlemmene i Madrugada.

Gitarist Robert Burås gikk som kjent bort i 2007.


LES OGSÅ: Highasakite følger opp suksessen.

Det er norsk rockhistorie at Madrugada spilte Oslo Spektrum to ganger før de sa takk for seg for ti år siden, og det er norsk rockhistorie som i februar 2019 vil få ytterligere et nytt kapittel, når Madrugada vender tilbake til Oslo Spektrum for to nye konserter.

Denne gangen vil fokuset i vesentlig grad være på sangene fra debutalbumet, Industrial Silence, som ble sluppet 30. august 1999.


— De første øvingene har vært fantastiske. Vi gleder oss enormt til å feire Industrial Silence i Oslo Spektrum, uttaler bandet via HES.

Artikkelen fortsetter under albumet.


Historien om Madrugadas gjennombrudd er virkelig en av musikk-legendene i Norge.

Virgin Records tilbød bandet platekontrakt sommeren 1998. Avtalen ble etter sigende signert på panseret på en bil utenfor Oslo Børs, og ga bandet ubegrenset med tillit og studiotid for å realisere sine store visjoner. September året etter, gikk debutalbumet Industrial Silence sensasjonelt rett inn på førsteplass på VG-lista. Albumet er blitt stående som en av norsk rocks virkelig store klassikere.

LES OGSÅ: Grieg feires i flere kanaler.


De neste ti årene ga Madrugada ut ytterligere fire studioalbum, det siste, selvtitulerte, ble påbegynt før Burås gikk bort og ble utgitt i 2008.

Billettene til gjenforeningskonsertene slippes mandag 18. juni kl 09:00 - via Ticketmaster.

ANNONCE