Nyhet

Dette var høydepunktene på årets Bergenfest - ifølge GAFFA-skribentene

GAFFA.no - alt om musikk.

Etter fem dager med alt fra Queens Of The Stone Age til Sigrid, og fra solskinn til pøsregn, er årets utgave av Bergenfest omsider omme.

Fordelt på fem dager har nesten 70 artister spilt på festivalen ved Bergenhus festning. Og for et år det har vært. Storheter som Nick Cave har regjert på Plenen, Sigrid var majestetisk på festivalens siste dag, og selvfølgelig har ufattelige mengder regn preget deler av festivalen.

Du er ikke på festival i Bergen før du går i ulltøy i juni.


Dette er GAFFA-skribentenes beste opplevelser på årets Bergenfest.

Allsang på Plenen


James Bay på Plenen lørdag kveld. FOTO: Oddbjørn Steffensen

James Bay på Bergenfest bydde på nøyaktig det folk var kommet for å høre, og slikt blir det god stemning av. Den unge briten hadde grep om publikum fra første stund, og leverte hits og nye låter i skjønn forening. En sterk katalog og stor entusiasme både på og foran scenen gjorde dette til en minneverdig opplevelse.

Høy allsangfaktor og eksepsjonelt gode lydforhold hjalp også på helheten. Dette var tvers igjennom god stemning. En for bøkene, rett og slett!


Skrevet av Martin Abelvik

Magisk i Magic Mirrors


Kelela i Magic Mirrors lørdag kveld. FOTO: Oddbjørn Steffensen

Undertegnede ante ingenting annet enn navnet til Kelela da hun gikk på scenen i teltet Magic Mirrors på Bergenfests siste dag. Det skulle bare bli en kort svipptur innom etter å ha sett Sigrid, siden et par bekjente var helfrelste Kelela-fans. Jeg angrer ikke et sekund. Det var magisk.

LES OGSÅ: Mesterlig publikumsfrieri på Bergenfest.


Da den etiopisk-amerikanske artisten satte i gang settet sitt var det som å bli transportert til en mørk amerikansk nattklubb. Den fortryllende r&b/soulsangeren har en evne til å skape en konsertstemning som få andre besitter.

Og hun har en rekke sterke låter, blant annet Frontline og LMK, som hun spiller tidlig i settet. Resten er like magisk.

Skrevet av Robert Nedrejord


Publikum på Father John Misty

Father John Misty på Bastionen torsdag kveld. FOTO: Oddbjørn Steffensen


Torsdag var det så forferdelig vær at Father John Mistys konsert måtte flyttes fra storscenen Plenen til den langt mindre Bastionen. Og tidvis under konserten til amerikaneren var været helt ekstremt. Det pøste ned.

Det er her bergenspublikum er forfriskende. La oss dele dem opp i tre kategorier:

1. De som har kledd seg litt dårlig, men kjemper seg gjennom i NATO-stilling/hat-posisjon siden de elsker artisten, og nok har opplevd en våt konsert tidligere.


2. De som har kledd seg i støvler, regnbukse, sydvest og regnjakke. Kanskje har de til og med vært så smarte å ta på seg ulltøy (i juni...). Dette var majoriteten av publikum.

3. Han karen i dykkermaske som rart nok greide å synge med av full hals.

Father John Misty er kjent for å være litt vriompeis, og det virker som om han liker å være litt grinete. Han prøvde å få bekreftet fra publikum at dette var jævlige konsertforhold, men da han ikke fikk medhold fra publikum, resignerte han og måtte se seg nøyd med å være fornøyd.


Skrevet av Robert Nedrejord

Techno fra 70-åringene


Sparks på Plenen onsdag ettermiddag. FOTO: Oddbjørn Steffensen

Det var godt med publikum foran scenen da brødrene Ron og Russel Mael entret scenen for å gi oss noe av det mest spesielle og særeste på årets festival. Duoen har holdt det gående i nesten 50 år, men hele tiden tro til sitt eget lydbilde. Mens Russel beveget seg lett og ledig rundt på scenen som en viril ungfole, satt Ron helt stiv, stirrende rett frem ved tangentene. I ryggen hadde de fem menn kledd i rosa dressjakker som gjorde lydbildet komplett.

Det var nok mange som fikk en musikalsk overraskelse der de pumpet ut hard techno-pop i beste Pet Shop Boys-stil, krydret med rockekabaret med høy glamfaktor.


LES OGSÅ: Beyoncé disser Dagens Næringsliv.

Dette var rett og slett en time med god underholdning. Gamle og nye låter rullet ut over Plenen, mye av materialet fra fjorårets album Hippopotamus. Bandets tekster er både humoristiske og finurlige, ofte helt utenfor konvensjonelle rammer. Man drar godt på smilebåndet når de kjører på med When Do I Get To Sing My Way og What The Hell Is It This Time? Responsen fra publikum var mer forundret enn overstrømmende, men når storebror Ron reiser seg og kaster sitt rosa slips ut blant publikum før han går i gang med en heller merksnodig dans, da bryter jubelen løs.

Skrevet av Per Henrik Arnesen


Australske vibber

Angus & Julia Stone på Plenen onsdag ettermiddag. FOTO: Oddbjørn Steffensen


Bedagelige australske harmonier ble en fin match for Bergenfest-publikummet onsdag ettermiddag. Det var noe med tid og sted som bare funket umiddelbart for tvillingparet Angus & Julia Stone. Julia Stone loset det tidlig oppmøtte publikummet gjennom en nærmest meditativ seanse med bølger av gode vibber. Her var lyden fantastisk bra og dynamisk, og publikum fikk godt med pusterom til å ta inn inntrykkene.

Ut i fra tidspunktet å regne kom dette som bestilt i det ettermiddagssola tittet fram gjennom skydekket.

Skrevet av Martin Abelvik


Årets utgave av Bergenfest er over, men her finner du alt innholdet vårt fra festivalen.

Hva var dine favorittkonserter i år? Legg gjerne ved en kommentar nederst saken, eller på GAFFAs Facebook-side.

ANNONCE