En vakker storkonsert på Bergenfests siste dag

Sigrid, Plenen, Bergenfest

En vakker storkonsert på Bergenfests siste dag

Anmeldt av Robert Nedrejord | GAFFA

Sigrid og band gjør en fantastisk jobb som headlinere.

Da jeg så Sigrid Raabe spille på Vill Vill Vest høsten 2016 ble jeg helt overrumplet. Som mange andre hadde jeg hørt gjetord om at dette kom til å være noe for seg selv, men jeg hadde ikke forventet noe så hindsides rørende bra.

Når hun to år senere headliner på Bergenfests siste dag er det en annen skala hun skal vurderes på: Nå er hun verdensstjerne.

LES OGSÅ: Phoenix avsluttet før tiden på Bergenfest.

Og lørdag kveld beviser hun til en tettpakket Plenen at hun er en headlinerartist av kaliber. Selv om hun tidvis virket litt overveldet av publikumsentusiasmen selv. På kort tid har hun greid å gi ut en solid rekke låter, og publikum er overveldet av entusiasme under låter som Plot Twist, Don't Kill My VibeRaw og High Five.

En styrke for showet

Til en nøktern, minimalistisk men fortsatt interessant bakgrunn stiller Sigrids dyktige band i helsvart. Hovedpersonen selv i en casual rød hettegenser og jeans. Det er noe tveegget med artisten Sigrid. På den ene siden er hun en helprofesjonell artist med en godt innøvd sceneopptreden, en stemme som får det til å gå frysninger nedover ryggen og en vanvittig kontroll på det hun driver med.

Samtidig går hun tidvis inn i «total dork-mode», der det virker som om hun betrakter scenekarakteren Sigrid som noe ubegripelig og surrealistisk. Det er kjempegøy å se på, og bare en styrke for showet. Det gjør at det ikke er mekanisk profesjonelt, men får et mennesklig preg.

Hun er også dyktig til å spille på, og inkludere, sine bandkollegaer.

Anmeldelsen fortsetter under bildet.

Sigrid på Bergenfests siste dag. FOTO: Oddbjørn Steffensen

Sigrid fremstår som noe særegent i den norske artistfloraen, spesielt på grunn av tekstene hennes. De er direkte, snappy, smarte og relaterbare. Det er lett å visualisere en handling eller konkret situasjon i High Five, Raw eller Don't Kill My Vibe. Men dette gjør det også mer krevende for publikum å henge med. Heldigvis har hun mange hengivne fans som har gjort hjemmeleksen sin.

Resten stemmer godt i under refrengene, eksempelvis på Plot Twist og Strangers.

Gjennomgående sterkt

Selv om publikum naturligvis responderer best på de største hittene, spesielt de mest majestetiske og stadionvennlige, er Sigrid vel så sterk i de rolige strekkene. Under Dynamite synger hun kun akkompagnert av pianotonene til Martin Vinje, og det er et fint og minimalistisk avbrekk midtveis i konserten før det igjen blir intenst.

LES OGSÅ: Ubegripelig vakkert, men middelmådig formidlet

Det koker på Plenen under mesteparten av konserten, men det virker som om både hovedpersonen selv og publikum har spart på kruttet til den fjortende og siste låten, storhiten Strangers: De siste 30 sekundene er magiske, og Sigrid virker like overveldet av publikum som de er av henne.

Dette var en vakker storkonsert på Bergenfests siste dag.


Nyheter, artikler og anmeldelser fra GAFFA