Nyhet

Sårt, teknisk, vakkert, melankolsk og til tider helt magisk

GAFFA.no - alt om musikk.

I den 18. utgaven av «Norges triveligste festival» er det liten tvil om at arrangøren ønsker å dra i gang en real folkefest fra første tone fra den intime og samtidig relativt store plassen der alle hovedartistene spiller, Tøihusgården i gamlebyen i Fredrikstad.

Ingen ringere enn Bernhoft og gjengen har æren av å starte årets Månefestival, og det på 2018s aller varmeste dag.

Det skal vise seg å være et smart trekk: En mer perfekt åpning finnes knapt da Jarle B fra første stund viser hvilken eminent entertainer han er.


LES OGSÅ: Disse konsertene må du sjekke ut på Månefestivalen denne uka.

Med sitt likandes og dyktige orkester spiller de musikk i landskapet soul, funk og power-pop. Fra den brennhete scenen ble det presentert nye og gamle låter lett krydret med småprat både fra publikum (det er en u-ting) og fra den drevne eks-rockeren med fortid i bærumsbandet SPAN.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Bernhoft på Månefestivalen. FOTO: Per-Otto Oppi Christiansen


Når det er så tydelig at artisten trives på scenen, smitter dette naturligvis over på publikum, som virkelig koser seg med dans og entusiastisk med-synging på de mest kjente låtene.


De fremmøtte kan sin Bernhoft.

Hanne Boel, hiphop, DJ-er og mer

Danske Hanne Boel har vunnet mange norske hjerter med sin energiske pop-soul, deilig svøpet inn i rytmiske og dansevennlige beats. Riktig mange hadde tatt på seg dansesko og vagget (delvis) i takt med musikken.


En kvinne i sin beste alders proffe og karismatiske scenopptreden gir mange glis blant publikum.

Artikkelen fortsetter under bildet.


FOTO: Per-Otto Oppi Christiansen

Innimellom de store artistene fra hovedscenen tusler jeg bort på hiphop-scenen, et eget gratis område med diverse hiphopere, dj-er, grafittikunstnere og digg mat. Det skjer mye spennende på den scenen i løpet av de tre dagene festen varer.

LES OGSÅ: Lege bekymret for festivalgjester.


I tillegg svinger jeg innom Ø på Månen (en liten innendørsscene – også den gratis) og får med meg nydelige Living Alma. Et band man bør holde et øye med - som serverer meget stemningsfull pop med karakter og særpreg.

Sterk avslutning

Knut Reiersud og hans djevelsk gode band leverer etter min mening dagens beste sett fra hovedscenen. Få, om ingen (med unntak av Terje Rypdal), kan behandle sitt instrument med en slik følsomhet som vi opplevde i går.


Både når det går fort, når det går sakte og når han vil kommunisere sitt alvor eller sin kjærlighet. Sårt, teknisk, vakkert, melankolsk og til tider helt magisk.

Artikkelen fortsetter under bildet.


FOTO: Per-Otto Oppi Christiansen

Hellbillies fra Ål fikk æren av å avslutte dag én fra hovedscenen. Det ble bydd opp til dans, og det ble definitivt danset og sunget med.

LES OGSÅ: Bruker taco-emojien for å markere låt-ideer på telefonen.


De folkekjære brødrene Haugen og resten av «Billiene» leverte, i hvert fall for undertegnede, et overraskende vitalt sett med ren rock for penga. Selvsagt spilte de alle hitsene - og litt til.

Ny dag i dag med høydepunkter: OnklP, Equinox og Thåstrøm som de store navnene.

Se flere bilder fra Månefestivalen 2018 her.


Fotograf Per-Otto Oppi Christiansen er på Månefestivalen og vil gi oss noen skriftlige oppdateringer, i tillegg til bilder, de neste dagene.

ANNONCE