Nyhet

Dette bør du få med deg på Kadetten denne uka

GAFFA.no - alt om musikk.

GAFFA-redaksjonen kommer med sine tips til den nye strandfestivalen.

På Kadettangen 3. og 4. juli går Kadetten av stabelen. Dette er en festival som skal ha fokus på hiphop, elektronisk musikk og den urbane scenen, noe som reflekteres i den bevisste bookingen som viser et ekstra godt øye for å nå ut til målgruppen. Av de 26 artistene, ikke inkludert de som spiller på klubbarrangementet, er Tyler, The Creator, Rich Brian, Anderson .Paak og GoldLink noen av de største.

Norske bidrag er blant andre Myra, Kamelen og Conz.


LES OGSÅ: P3s musikksjef takker for seg.

GAFFA-redaksjonen har tittet på sine favoritter og trukket frem de fem mest spennende.

Mangler din favorittartist eller ditt favorittband? Gi oss gjerne en beskjed om hvem og hvorfor i kommentarfeltet under artikkelen eller på GAFFAs Facebook-side.


Snikende rett under hitlistene

Hvem: GoldLink
Hvor: Jongscenen
Når: Tirsdag 3. juli klokken 18:00
Hvorfor: Med låten Crew kom GoldLink seg opp i den musikalske stratosfæren. Da ble man plutselig bevisst på mannen med den upåklagelige flowen og den unike stemmen. GoldLink imponerte i fjor med et gjennomført hiphop-prosjekt som viste en artist som tilnærmet seg sjangeren med noen nye sett med briller. Albumet At What Cost høstet fem stjerner her i GAFFA. På Kadetten kan vi forvente et show fra en artist som virker som han ikke tar noe for gitt. Se opp for låtene Roll Call, Herside Story og den fantastiske Rough Soul.


Anbefalt av Peder Ebbesen

Med ekstra saus


Hvem: Myra
Hvor: Løkkescenen
Når: Tirsdag 3. juli klokken 15:30 
Hvorfor: Sanger, rapper, generelt kul dame Myra har et sterkt momentum om dagen. På Føler Meg Selv flippet hun Beyoncé og Nicki Minaj til en positiv låt om å bare, ja, føle seg sjøl. Opplevelse Og Kos med Maya Vik er en sertifisert banger. Og hvis liveshowet hennes har blitt bedre enn det allerede var på Parkteatret, har jeg veldig troen på hva hun kan få til på Kadetten. NMG/G-Huset sin egen SZA må fortsette i r&b- og hiphop-tråden og ikke gå seg bort i poplandskapet. Vi kan ha noe veldig stort på gang.

Anbefalt av Peder Ebbesen

Indonesisk hiphop?


Hvem: Rich Brian
Hvor: Løkkescenen
Når:  Tirsdag 3. juli klokken 19:05
Hvorfor: Asia kan ikke skimse med å ha oppfostret mange internasjonale rap-stjerner. Men Brian Imanuel er og blir et sjeldent fenomen. Han lærte å bli den entertaineren han er i dag over internett. Med kinesisk bakgrunn vokste han opp i Jakarta i Indonesia, og han ble en del av Twitter da han var 11 år gammel - hvor han postet alt fra tullete tweets til de mest absurde Vines som spilte på svart humor. Han lærte engelsk mens han scrollet og så videoer på YouTube - hvor han fikk sin velkjente aksent ved å studere filmene til skuespilleren og regissøren Judd Apatow.

LES OGSÅ: Avbrøt konserten to ganger - nå forteller Sheeran hvorfor.


Da han var 12 år, prøvde han rap for første gang over beaten til Macklemore & Ryan Lewis sin Thrift Shop. Han gjorde så over årene raskt store ting på internett og fikk sitt gjennombrudd med låten Dat $tick i 2016. For en liten stund siden byttet han artistnavn fra Rich Chigga (et ordpsill på «chinese» og «n***a»). Navnendringen gjorde han for å bli tatt mer seriøst og på grunnlag av at han ikke ville bli stemplet som «han fyren på internett som gjorde narr av mørkhudede». Rich Brian presenterer stilren og dagsmoderne hiphop, med tunge beats og velkjente «skrrts». Han er bare 18 år gammel og ga ut sitt debutalbum Amen i februar, men har allerede rukket å samarbeide med blant andre XXXTentacion, Offset (Migos), 21 Savage og Trippie Redd.

Anbefalt av Jonas Irmer

På tide med lavkultur!

Hvem: Lil Pump
Hvor: Jongscenen
Når: Onsdag 4. juli klokken 17:55 
Hvorfor: Mange har påstått at Lil Pump med tiden vil bli sett på som en mogul innenfor hiphop. Andre mener derimot at han vil vise seg å bli en fotnote i det triste kapittelet kalt SoundCloud-rap i hiphopens historiebok. Om det finnes sannhet i noen av disse utsagnene, tør jeg ikke å si noe om, men jeg kan med sikkerhet si at Lil Pump har vært blant årets mest underholdende fenomener. Hvis en klarer å legge fra seg det faktum at han er en narkotikaavhengig 17-åring, som muligens symboliserer fallet av det siviliserte samfunn, så er Lil Pump skikkelig gøy! Produksjonen er like beinhard som den er fengende, og lille Pump er alltid energisk. Dersom du har lyst til å synge med til sanger på Kadetten, men ikke har så mye tid til å memorere tekster, kan jeg også anbefale Lil Pump på det sterkeste. ESKETIT!


Anbefalt av Mats Norbeck


Talentet som gjør alle låter bedre

Hvem: Anderson .Paak And The Free Nationals
Hvor: Løkkescenen
Når: Tirsdag 03. juli klokken 21:10
Hvorfor: Da Dr. Dre slapp sitt høyt etterlengtede album Compton, var det et ukjent navn på tracklisten. Anderson .Paak dukket ikke opp én, men hele seks ganger på prosjektet til superprodusenten. De seneste årene har han gang på gang vist oss akkurat hvorfor. Et musikalsk multitalent av dimensjoner finnes i Anderson .Paak. Etter å ha gitt ut tre albumer og turnert sammen med Bruno Mars er han endelig klar for sin første festivalopptreden som headliner i Norge. Med seg har han sitt eget band, The Free Nationals, som er i ferd med å bli en suksesshistorie i seg selv. Her kommer det til å bli levert funky hiphop og r&b, med en god dose soul over det hele.


Anbefalt av Mats Norbeck

LES OGSÅ: Derfor boikotter GAFFA Eminem og Bruno Mars.

Mangler din favorittartist eller ditt favorittband? Gi oss gjerne en beskjed om hvem og hvorfor i kommentarfeltet under artikkelen eller på GAFFAs Facebook-side.


ANNONCE