Nyhet

Årets Roskilde-plakat er offentliggjort

GAFFA.no - alt om musikk.

Kjente ikoner og nye stjerneskudd blant de nye navnene på programmet.

Den fullstendige plakaten for Roskilde Festival 2018 ble offentliggjort klokken 08.00 i dag. Blant artistene som skal spille er det flere kjente veteraner, men også nyere artister som er på vei opp.

Bruno Mars, Gorillaz, Eminem, Cardi B, Sigrid og Cezinando var allerede trekkplastre til den langlevde danske festivalen.


Dagens slipp vil nok gjøre enda flere fristet til å ta seg en tur til Danmark i sommer.

LES OGSÅ: Han åpner Orange Scene på Roskilde.

Nick Cave & The Bad Seeds og Massive Attack er av de to største navnene på dagens slipp. Førstnevnte gjestet Oslo Spektrum i høst og ble belønnet med seks stjerner av GAFFAs anmelder.


Den 22 år gamle briten Dua Lipa er også offentliggjort til Roskilde 2018. En heller fersk stjerne, men hun er desto mer populær. Musikkvideoen for hennes megahit New Rules har over en milliard avspillinger på YouTube, og GAFFAs lesere stemte henne frem som årets internasjonale nykommer under kåringen av GAFFA-prisen 2017.

Hun gjester også Stavernfestivalen i Norge til sommeren.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Rapperen Joey Bada$$ og r&b og funk-virtuosen Anderson .Paak står også høyt på plakaten i tillegg til et meget variert spekter av rockemusikk fra blant andre Interpol og Stone Sour.


Som et bidrag til Norges tilstedeværelse på festivalen skal Paal Nilssen-Love gjennomføre hele to konserter under festivalen. Prosjektet er ledet av trommeslager og komponist Paal Nilssen, den ene konserten har tittelen Paal Nilssen-Love Brazil Funk Impro, og den andre Paal Nilssen-Love Japan Free Jazz and Noise.


LES OGSÅ: Highasakite-striden fortsetter.

Roskildes festivalsjef Anders Wahrén hadde dette å si om programmet: 

— Dette er resultatet av et år med intensivt arbeid og det er en fantastisk god følelse å presentere et program med artister som Nick Cave, Massive Attack og Dua Lipa, sterke stemmer som Chelsea Manning og urettferdig fotball i samarbeid med Folkekirkens Nødhjelp. Dette er den type mangfold, aktivisme og nysgjerrighet som vi drømmer om å oppnå når vi starter planleggingen av programmet.


Roskilde Festival 2018 går av stabelen onsdag 4. juli til lørdag 7. juli - med oppvarmingsdager på camp-området fra lørdag 30. juni.

ANNONCE