Albumanmeldelse

Dua Lipas radikale optimisme lever ikke opp til hypen

Radical Optimism - Dua Lipa

Dua Lipa

Radical Optimism

Dua Lipa har strømlinjeformet personligheten i sounden sin.

Popstjernen Dua Lipa er tilbake med sitt tredje album, oppfølgingen av den anerkjente disco-påvirkede, pandemiske plata Future Nostalgia. Hennes siste verk har fått navnet Radical Optimism, som hun beskriver som «å kunne komme seg gjennom kaos på en grasiøs måte og følelsen av at du kan overleve hva som helst». Siden forrige album er det tydelig at Lipa fullt ut har omfavnet rollen sin som et distraherende tilfluktssted i turbulente tider. Dessverre er resultatet en for bekymringsløs og ansiktsløs dobbeltgjenger.

Lipa lovet en hardere lyd som hun beskrev som en "psykedelisk-pop-hyllest til britisk ravekultur". Hun har også med seg de beryktede produsentene Tame Impala og Danny L Harle. Men i stedet får vi servert den snilleste vanlig firkantpop – unødvendig å si at ingen av disse låtene hadde passet inn på en rave.

Albumet åpner med "End Of An Era" og linjene «What's it about a kiss that makes me feel like this? / Makes me an optimist, I guess / I always jump too quick, hopin' this one might stick / Hopelessly romantic». Ingen steder finnes det spor av Duas ofte treffende tekster og umiskjennelige finesse for hitfaktoren.


De påfølgende singlene "Houdini" og "Training Season" har allerede hundrevis av millioner streams på Spotify. De er unektelig klissete-effektive hits, og albumets skarpeste skinnende spor, men vil lite trolig overleve sommerplage-sesongen.

"Smooth These Walls", "Whatcha Doing"," French Exit" og "Anything For Love" er ment å gi pusterom, men er klare eksempler på at Lipa sitter fast i popformelen.

"Illusion" plukker opp kjølende påvirkninger fra deep house, selv om det er et av albumets mer suksessrike spor, kommer det aldri i gang på en tilfredsstillende måte. "Falling Forever" og Maria faller inn i kategorien "Eurovison-hits". Avslutningsballaden "Happy For You" byr imidlertid på storslåtte lydlandskap.


Frigjøringen som albumet ønsker å by på, slår ikke til, en uvanlig utglidning fra den ellers spot-on artisten.

LES OGSÅ: Mysteriet med verdens mest ettersøkte sang har blitt løst - i en pornofilm


ANNONCE