Nyhet

Flere av vår tids største musikere samles for å hylle Mac Miller

GAFFA.no - alt om musikk.

Det har snart gått fire uker siden 26 år gamle Mac Miller ble funnet død i sitt eget hjem i San Fernando Valley. Nå forener flere av vår tids største musikere krefter for å ta farvel med rapperen.

Vince Staples var den første til å annonsere minnekonserten via Twitter. Vince skylder mye av sin suksess til Mac Miller, da han var en av de første til å virkelig oppmuntre han til å ta musikken på alvor. Da Vince forklarte at han ikke hadde noen beats å rappe over, tok Mac Miller på seg oppgaven å være hans produsent.

Under produsent-pseudonymet Larry Fisherman ga Mac og Vince ut mixtapen Stolen Youth i 2013.


LES OGSÅ: Skepta annonsert tilbake til Norge: — Vi gleder oss enormt.

Minnekonserten finner sted på selveste The Greek Theater i Los Angeles. På listen over artister som vil opptre står blant annet Travis Scott, Chance The Rapper, SZA, John Mayer og Anderson .Paak, for å nevne noen.

Inntektene vil gå til «The Mac Miller Circles Fund», en organisasjon dedikert til å hjelpe underpriviligert ungdom med å nå sine kunstneriske ambisjoner.


Artikkelen fortsetter under Twitter-meldingen.


Mac Miller spilte også en sentral rolle i den musikalske utviklingen til flere artister på plakaten. Artister som Kendrick Lamar, Schoolboy Q, Ab-Soul, Earl Sweatshirt og Smoke DZA var kjent for å tilbringe dag inn og ut i hjemmestudioet til Mac Miller.

Resultatet av dette kan blant annet høres på mixtapen Faces fra 2014.

Schoolboy Q har tatt nyheten om Millers bortgang svært tungt og så seg nødt til å forskyve utgivelsen av sitt kommende album. Selv om oppfølgeren til Blank Face fra 2016 ser ut til å være ferdigstilt, forklarte han i en video at han ikke kan gi det ut enda. Han begrunner beslutningen med at han ikke er emosjonelt forberedt på å promotere et album og samtidig besvare spørsmål om Mac Miller.


LES OGSÅ: Den legendariske lydteknikeren Geoff Emerick er død.

Noen uker før sin død ga Mac Miller ut albumet Swimming, som GAFFA anmeldte til fem stjerner. Anmeldelsen kan leses i sin helhet her.

ANNONCE