Nyhet

Dave Grohl avslører grunnen til at han ikke bidro som låtskriver i Nirvana

GAFFA.no - alt om musikk.

— Jeg like ikke stemmen min. Jeg tenkte ikke at jeg var en låtskriver, og jeg var i samme band som en av de største låtskriverne i vår generasjon.

I disse dager gjør det amerikanske rockebandet, ledet an av tidligere Nirvana-trommeslager Dave Grohl, suksess på veien med sin store verdensturné i kjølvannet av fjorårets albumutgivelse Concrete And Gold. Til tross for at kritikken fra pressen har vært til dels lunken, har fansen hyllet bandets konserter denne sommeren.

Nå har Dave Grohl, i et nytt intervju med den amerikanske tv-kanalen CBS, snakket ut om hvorfor han ikke bidro som låtskriver i Nirvana.


LES OGSÅ: Kritiserte lovreform fra scenen.

Selv om Grohl har skrevet store hits for Foo Fighters siden bandets oppstart i 1995 var det først og fremst som trommeslager han gjorde seg bemerket i Seattle-trioen på begynnelsen av 90-tallet.

— Da jeg spilte inn det som ble det første Foo Fighters-albumet tenkte jeg egentlig ikke at det var et album. Jeg ville bare ut og spille noe, selv om ingen hadde hørt det. Lenge før den tid hadde jeg spilt inn egne låter, og aldri latt noen andre høre dem, fordi jeg ikke synes de var gode.


Artikkelen fortsetter under videoen.

Videre forteller han at han «ikke likte sin egen stemme», «ikke tenkte at han var en låtskriver» og «var i band med en av sin generasjons største låtskrivere (Kurt Cobain, red.anm)», og derfor ikke ønsket å gjøre noe som kunne sette bandet i fare.


— Det er som den berømte vitsen: «Hva var det siste trommisen sa før han ble sparket ut av bandet? 'Hei, dere. Jeg har noen låter jeg synes vi burde spille.'». Så jeg holdt det bare for meg selv, sier Grohl videre i intervjuet.

LES OGSÅ: Publikumsrekord på norsk festival.

Foo Fighters har gitt ut ni studioalbum i sin karriere. Den selvtitulerte debuten utgitt 1995 ble spilt inn av Dave Grohl i sin helhet.


Siden ble besetningen utvidet og bandet har gitt ut The Colour And The Shape (1997), There Is Nothing Left To Lose (1999), One By One (2002), In Your Honor (2005), Echoes, Silence, Patience & Grace (2008), Wasting Light (2011), Sonic Highways (2014) og Concrete And Gold (2017).

ANNONCE