Nyhet

Robert Plant besøker to norske byer denne sommeren

GAFFA.no - alt om musikk.

Led Zeppelin-legenden er klar for å møte sine norske fans igjen.

Tirsdag 7. august og torsdag 9. august er datoer henholdsvis bergensere og trøndere, men også hardbarka fans av klassisk rock Norge rundt, bør notere seg. De to respektive byene vil på sensommeren få besøk av ingen ringere enn Robert Plant – legendevokalisten fra Led Zeppelin.

Konsertene er en del av en kort turné i Europa med The Sensational Space Shifters, som Plant har spilt med de siste årene. Den første av de to konsertene blir avholdt på Bergenhus Festning og scenen Bastionen, som har en kapasitet på 3.500 publikummere 7. august. Plant gjestet sist i Bergen i 2014 da han spilte på Bergenfest med samme band.


LES OGSÅ: Her er vinnerne av GAFFA-Prisen 2017.

Arrangør Frank Nes husker konserten som et høydepunkt.

— Konserten hans på Bergenfest i 2014 fremstår som én av de aller, aller beste konsertene jeg personlig har fått lov til å ta del i, både som publikummer og arrangør, sier han i en kommentar til GAFFA.


Artikkelen fortsetter under videoen.

Plant har nesten blitt for norgesvenn å regne, og kanskje spesielt en venn av vestlandets hovedstad. Sommerens konsert er nemlig artistens sjette konsert i byen. Plant og The Sensational Space Shifters var også på turné i Storbritannia før jul, og utifra låtene som ble spilt da har publikum i Bergen og Trondheim mye godt i vente:


En god slump klassisk Zeppelin ispedd låter fra Plants solokarriere. Og så klart et par nyheter fra fjorårets album Carry Fire, som ble anmeldt til fire stjerner her i GAFFA og som fikk plass på Roling Stone sin liste over de 50 beste albumutgivelsene i 2017.

LES OGSÅ: Filmstjerne aktuell som Manson-gitarist.

Det er med andre ord ingen grunn til å bli hjemme 7. eller 9. august. Billettsalget til de to konsertene starter 25. januar klokken 09:00 - via Ticketmaster.


ANNONCE