Nyhet

Østkantrappere entrer nynorskscene

GAFFA.no - alt om musikk.

Rapperne Don Martin, Fela og Boss Castro blir fra 27. januar å finne på scenen til Det Norske Teatret. I forestillingen «Blokk til blokk» har de sydd fortellingen om sine egne liv rundt låtene.

Alle har de vokst opp i blokkene i Groruddalen i Oslo. Opp gjennom livene til Don Martin og brødrene Felipe Orellana «Fela» Castro og Jonathan «Boss» Castro har hiphop vært et fast holdepunkt både musikalsk og sosialt.

LES OGSÅ: Musiker alvorlig skadd i trafikkulykke.


Det melder nynorskteatret, som i «Blokk til blokk» får rapperne til å fortelle sine historier.

Tar publikum med bak musikken

Trioen tar ifølge pressemeldingen publikum med inn i blokken, bak musikken og tekstene sine – og lar dem også få høre om Groruddalen, Turtles og MTV, om brorskap og veivalg, om å miste noen som står en nær, om Rudolf, Lillebjørn og Joachim – og om å ville være Tupac og Inger Hagerup. Men det handler også om ikke å bli bitter, bare bedre, og å leve livet med lidenskap, heter det videre om forestillingen:


«I hiphopen har de selv funnet styrke til å holde seg på beina, og nå ønsker de å treffe unge og gamle med budskapet om hvor viktig stolthet over egen identitet er for hvem og hva du er».

LES OGSÅ: Randy Newman avlyser Oslo-konsert.

Manus er skrevet av Jonathan Castro, Don Martin, Felipe Orellana Castro, Hedda Sandvig og Cici Henriksen.


Urpremiere står 27. januar.

(©NTB)

ANNONCE