Nyhet

GAFFA anbefaler: Ukas viktigste konserter

Marigold, Don Martin og Crowbar er blant våre sterkeste live-anbefalinger denne uken.

Selv om det er tid for å spise pølse og is - og selvfølgelig vifte med norske flagg - denne uka, er det også mye å ta seg til om du trives bedre på de mørke konsertscenene enn i 17. mai-toget.

Denne uka kan du blant annet oppleve tyske Kadavar og de norske EP-debutantene Going To Philly på Hulen i Bergen, John Dee i Oslo byr på svenske Marigold og releasekonserten til Don Martin, og i tillegg spiller sludgemetal-legendene Crowbar på Blå.

Her er GAFFA-redaksjonens konsertanbefalinger for de neste syv dagene!


Har du tips om konserter som burde vært nevnt i denne spalten kan disse sendes til [email protected].

Kadavar: Hulen, Bergen 19. mai

Klar for litt retro-rock med inspirasjon fra tungvektere som Black Sabbath og Led Zeppelin? Da er nok tyske Kadavar noe for deg! Bandet er ute på en aldri så liten vestlandsturné, og etter konserten i Bergen kan de også oppleves i Haugesund og i Sandnes.


Hør den tøffe singelen Come Back Life fra 2013 her:

Marigold: John Dee, Oslo 19. mai


Svenske Marigold (bildet) har det siste året imponert på festivaler som Peace & Love og SXSW. Denne uken spiller de sin første konsert noensinne i Oslo, og det med ny musikk i bagasjen.

Varm opp til konserten med den rykende ferske og svært så fengende Kalahari.


Don Martin: John Dee, Oslo 20. mai

Don Martin, som er kjent fra rapgruppa Gatas Parlament, er en ringrev innen norsk hip-hop. Tidligere i år slapp han singelen Ordfører sammen med Jonas Benyoub og Chriag Patel. Det er en superfet låt, og han har i tillegg mange andre gode slagere på lur.

Vi snakker ekte deilig hip-hop, som heldige fans vil få servert på intime John Dee.

Lence George: Vulkan Arena, Oslo 20. mai


Oslo-artisten Lence George er for mange et uskrevet blad. Debutsingelen Bebe ble sluppet i forrige måned og har krøpet raskt inn i ørene hos oss i GAFFA-redaksjonen. Ryktene sier også at han skal være eksepsjonelt energisk på scenen.


Om disse ryktene stemmer finner du fort ut av om tar turen til Vulkan Arena denne fredagskvelden.

Going To Philly: Hulen, Bergen 20. mai


Gutta i bergensbandet Going To Philly slapp den selvtitulerte debut-EP'en i forrige uke, og ble blant annet belønnet med fire stjerner her i GAFFA. Vår anmelder mente også at bandet allerede har etablert seg i toppen av lovende norsk rock.

Hør singelen Surf Green og finn ut om du er enig.


Crowbar: Blå, Oslo 21. mai

Med Krik Windstein i front er det neppe noen tvil om at fans av sludge metal får sitt når amerikanske Crowbar spiller på intime Blå i slutten av uken. Det er gått omtrent et år siden bandet spilte på samme scene, og basert på rapportene fra den konserten kan vi trygt anbefale å ta turen på årets konsert også.


Er det noen vi har glemt? Skriv gjerne hvem DU gleder deg til å se på norske konsertscener denne uka i kommentarfeltet under denne artikkelen eller på Facebook-siden vår!

Full oversikt over programmene på de forskjellige scenene i Norge finner du via GAFFA LIVE.

ANNONCE