Nyhet

Oslo topper denne Spotify-lista

GAFFA.no - alt om musikk.

Mange har nok kommet med nyttårsforsett om å trene mer i år også, og kanskje stemmer det for den norske hovedstadens innbyggere. Ifølge Spotify er nemlig Oslo den byen i verden hvor treningsspillelister strømmes mest.

I disse dager er det mange mennesker som tegner abonnement med treningsstudioer eller løper rundt i idrettshaller, naturområder i håp om å komme i bedre form. Mange av disse har naturligvis musikk på ørene og strømmetjenestene er fylt med egne spillelister som passer til trening. Både kuraterte og brukerskapte.

LES OGSÅ: Dette er de nominerte til Spellemann.


Også i år har Spotify offentliggjort en liste over de mest populære låtene å trene til, samt en liste over de byene i verden hvor det strømmes mest treningsmusikk. Det viser seg å være Oslo, mens Eminems 2002-hit Till I Collapse topper den globale listen over låter folk (tydeligvis) liker å svette til.

Artikkelen fortsetter under videoen.


Her kan du se den globale listen over de ti byene det strømmes mest treningsmusikk i:

01. Oslo, Norge
02. Miami, Florida, USA
03. Washington, D.C., USA
04. London, England
05. København, Danmark
06. Göteborg, Sverige
07. Phoenix, Arizona, USA
08. Dallas, Texas, USA
09. Auckland, New Zealand
10. Toronto, Ontario, Canada

...og listen over de ti låtene som spilles mest i forbindelse med trening:


01. Eminem - Till I Collapse
02. Post Malone - Rockstar
03. Eminem - Lose Yourself
04. Kendrick Lamar - Humble
05. Axwell ^ Ingrosso - More Than You Know
06. J Balvin - Mi Gente (feat. Beyoncé)
07. Camila Cabello - Havana
08. Jax Jones - You Don't Know Me
09. Dua Lipa - New Rules
10. Kanye West - Power

Spotifys data avslører for øvrig at avspillingen av treningsspillelister stiger like etter 1. januar og når sitt høydepunkt rundt 24. januar. Kurven går deretter ned og flater ut omkring 14. februar - pussig nok når valentinsdagen er overstått.

LES OGSÅ: Den britiske artisten gjør sin første konsert i Norge.


Strømmetjenesten har også laget spillelister til mindre tradisjonelle treningsformer. Strømming av musikk til vannsykling steg ifølge Spotify med 85% i fjor, og tjenesten har også spillelister til «bryggeri-yoga» – yoga dyrket på bryggerier – som opplevde en økning på 137%. Ja, det finnes også spillelister til «goat-yoga», yoga dyrket med en geit på ryggen.

ANNONCE