Nyhet

Hyller blodfansen

GAFFA.no - alt om musikk.

— Det er kult å gjenkjenne ansiktene til folk, og vi er enormt heldige som har fansen vi har.

Før Kvelertak legger ut på turné med Metallica, skal de spille på fem utvalgte små scener i Norge. Dette er en hyllest til bandets harde kjerne av fans. Ifølge vokalist Erlend Hjelvik er det én ting som kjennetegner Kvelertak-fansen, og det er dedikasjon.

— Det er folk som kjøper alt vi har av t-skjorter, tatoverer albumomslag, tar med ungene sine, mosher og synger med. Det virker som de aldri blir lei av å se oss heller. Det er kult å gjenkjenne ansiktene til folk og vi er enormt heldige som har fansen vi har.


LES OGSÅ: Hellacopters med eksklusiv norgeskonsert.

Slik beskriver Hjelvik blodfansen til Kvelertak. Bandet oppnådde stor nasjonal, men også internasjonal suksess med sitt første selvtittulerte album i 2010. Siden da har flere store øyeblikk skjedd, som da bandet ble fikk gullplaten i hende av selveste Dave Grohl da de varmet opp for Foo Fighters i 2011.

Et annet høydepunkt var da James Hetfield tydelig digget å se dem fra siden av scenen på Roskilde i 2012.


Artikkelen fortsetter under videoen.

Erlend Hjelvik avslører overfor GAFFA at det ikke er noen tryllekunster som skal til for å holde på fanskaren.


— Vi er et band som begynte med å ha en Myspace-side og vi har alltid hatt god kontakt med fansen gjennom sosiale medier. Ellers er det jo veldig enkelt: Ikke vær kjip når folk vil ha autograf eller vil ha ting signert. Det er kanskje litt klisjé og unødvendig å si, men det gjelder bare å huske at man ikke er noe uten fans og oppføre seg deretter.

Det er kanskje vanskelig å måle noe opp mot å spille på scener, men hvilke minner har Erlend Hjelvik fra landets små scener?

— Garage i Bergen har vi jo mange gode minner fra. Det er et av de første stedene vi spilte på utenfor Stavanger og det var veldig kult å spille der på Hole In The Sky i 2009 og endelig føle at vi spilte i et skikkelig band. Stord blir nok Texas som vanlig. Sist gang var det ganske hissig stemning, med minst et par slåsskamper ute blant publikum. Vi satser på at energinivået blir det samme, dog uten slåssing.


— Vi foretrekker gladvold fremfor sinnavold.

LES OGSÅ: Anmeldelse av nytt album fra Audrey Horne.

Kvelertak skal nå spille på flere konserter i Hamar, Porsgrunn og Horten før Europa-datoene med Metallica. I februar og mars står Leirvik, Haugesund, Bergen Stavanger og Kristiansand for tur.


Hvorfor akkurat på disse stedene?

— Det er kult å spille på mindre scener. Vi har jo vært litt bortskjemte med det i det siste. Det blir mer intimt og punk i forhold til om du spiller på en svær arena. Det kommer til å bli enormt kjekt.

Turnéen starter i morgen. Vi håper blodfansen gleder seg.


ANNONCE