Nyhet

Gruppevoldtektssak mot metalband droppes

GAFFA.no - alt om musikk.

Gruppevoldtektssaken mot det polske metalbandet Decapitated er blitt droppet.

Det skriver The Spokesman Review, lokalavisen i Spokane, Washington.

Bandmedlemmene ble anklaget for å ha gruppevoldtatt en fan i deres turnébuss etter deres konsert i byen 31. august i fjor. De fire musikerne ble anholdt og varetektsfengslet, men ble løslatt mot kausjon i desember. De har hele tiden nektet seg skyldige. Rettssaken skulle startet 16. januar, men er nå blitt droppet.


LES OGSÅ: Lukas Graham lover ny musikk i 2018.

Det er den offentlige vise-aktoren i Spokane County, Kelly Fitzgerald, som har anmodet om at saken skal droppes «without prejudice», som det heter i amerikansk lovspråk, hvilket betyr at det vil være mulig å anlegge ny rettssak på et senere tidspunkt dersom nye opplysninger i saken skulle dukke opp. Årsaken til at saken nå faller er «offerets velbefinnende» og «i rettferdighetens interesse».

— Dette har vært traumatisk for henne. Det er tydelig at dette er en sak med mange forsvarere, og at det blir en lang rettssak, sier Fitzgerald til avisen, og tilføyer: — Vi har diskutert med henne og hennes advokater og føler på dette tidspunkt at det er best for henne å komme seg.


Artikkelen fortsetter under Facebook-meldingen.

Steve Graham, forsvarer for bandets gitarist Waclaw Kieltaya, uttaler til samme avis at dersom rettssaken hadde gått sin gang ville tallrike vitner kunne fortelle om at kvinnen hadde vært i moshpiten under konserten og at alle skadene som ifølge henne var blitt påført under den angivelige voldtekten, egentlig stammet fra hennes heftige bevegelser foran scenen.


LES OGSÅ: Hiphop og r&b større enn rock i USA.

De fire musikerne reiser nå tilbake til Polen, og takker på Facebook deres familie, fans og venner for støtten.

ANNONCE