Nyhet

Metalband fra Polen anklaget for gruppevoldtekt etter konsert i USA

GAFFA.no - alt om musikk.

Alle de fire bandmedlemmene ble arrestert og siktet for kidnapping i helgen - nå har det kommet frem ytterligere informasjon om siktelsen.

Søndag kom det frem at det polske metalbandet Decapitated hadde blitt arrestert og siktet for kidnapping av en kvinne etter bandets konsert i byen Spokane, Washington. Anklagene er nå endret til en gruppevoldtekt som skal ha funnet sted på toalettet i bandets turnébuss.

Ifølge nettstedet spokesman.com var kvinnen på konserten sammen med en venninne, og ble invitert på drinker i bandets turnébuss etter konserten. Venninnen til offeret beskrev først situasjonen som «spennende», men stemningen ombord i bussen endret seg raskt da bandets trommeslager skal ha begynt å beføle hennes bryster, og samtlige medlemmer begynte å snakke sammen på polsk i stedet for engelsk.


LES OGSÅ: Metalband arrestert i USA.

De to kvinnene ble enige om å forlate bussen etter å ha lånt toalettet. Det fremgår videre av de offentliggjorte rettsdokumentene at vokalist Rafal Pietrowski (bildet) fulgte etter den ene kvinnen ut på toalettet og forgrep seg på henne. Videre skal de andre bandmedlemmene ha voldtatt kvinnen etter tur. Venninnen forteller videre at vokalisten skal ha spurt henne om å utføre oralsex på ham, men da hun nektet skal hun ha blitt dyttet bort.

Ringte nødnummeret


Kvinnene kom seg bort fra bussen hver for seg, offeret skal ha kommet seg bort fra konsertstedet og ringt opp familiemedlemmer og nødnummeret 911. En politibetjent skal ha funnet hennes omtre tre kilometer unna konsertstedet og fikk henne til nærmeste sykehus for å gjennomgå undersøkelser. Ifølge rettsdokumentene hadde kvinnen tydelige merker på overarmene, noe som stemmer overens med et overgrep.

Los Angeles-politiet avhørte bandmedlemmene torsdag 7. september, hvor forskjellige forklaringer om kvinnenes tilstedeværelse på bussen kom frem. Michal Lysejko, trommeslageren, visste ikke hvem kvinnene var mens gitaristen Waclaw Kieltyka gikk med på å avgi DNA-prøve. Ifølge bassist Hubert Wiecek sin forklaring satt han i sofaen og så ikke på noe tidspunkt hva som foregikk.

LES OGSÅ: Kelis avslører milkshake-oppskrift.


Alle de fire bandmedlemmene er tilbakeholdt i Los Angeles politidistrikt og avventer utlevering til Spokane, hvor hendelsen fant sted. Advokatene til bandmedlemmene uttaler at de vil kjempe mot anklagene, og sier de har flere vitner som kan bekrefte at kvinnene frivillig gikk inn i busen og at partene skiltes på ordentlig vis.

ANNONCE