Nyhet

GAFFA-Prisen 2017: Sløtface er årets norske gruppe

GAFFA.no - alt om musikk.

De er større i utlandet enn i Norge. Likevel er Sløtface årets norske gruppe. 

GAFFAs lesere har stemt frem Stavanger-bandet Sløtface til årets norske gruppe. Det er første gang en GAFFA-pris går til pønkbandet.

— Dette er utrolig gøy. Det er ekstra kult for oss å vinne en stemmepris – det har vi aldri gjort før, sier Tor Arne med gitaren plantet på fanget. Han klør i fingrene, og klimprer smått på strengene gjennom hele intervjuet.


LES OGSÅ: Dette er de nominerte til Spellemannprisen.

Nå skal bandet til USA på en toukers turné. Deretter står en norgesturné for tur. Å vinne en pris som dette, stemt frem av et norsk publikum, oppleves derfor som en sikkerhet før bandet skal tilbake og spille på norsk jord for første gang på over et år.

Se Sløtface spille låten Magazine på GAFFA-kontoret. Artikkelen fortsetter under videoen.

— Det er en boost fordi vi snart skal på norgesturné, vi har jo faktisk vært redde for om det vil komme folk eller ikke. Så det at folk vet hvem vi er, er bra. Det gjør at jeg puster bitte litt lettere ut, forteller Haley Shea ydmykt. 


— Det er godt å vite at vi ikke er glemt. 


Kritikerroste 

At Sløtface er vinnere av denne GAFFA-prisen er et tydelig bevis på at de aldeles ikke er glemt blant det norske publikumet. Heller ikke blant juryer er de glemt. I januar ble de nemlig ikke bare GAFFA-prisvinnere, de ble også nominert til Spellemann-pris i kategorien årets rock.

LES OGSÅ: Haley: — Ville heller startet band med tre venninner i dag.


Gjennombruddet skjedde i 2017 enkelt og greit fordi det var året bandet albumdebuterte, med deres første fullengder. Mottakelsen av Try Not To Freak Out har bydd på stående ovasjoner, ikke minst av vår anmelder Peder Ebbesen, som kalte skiven vitaliserende og en «fryd av en debut». 

Artikkelen fortsetter under bildet.


FOTO: Helge Brekke.

Stavanger-bandet kapret også en 39. plass på GAFFA-redaksjonens kåring av 2017s beste album. Bortsett fra det er bandet hyllet om igjen og om igjen i utenlandsk presse, med tungvektere som NME og The Independent hengende på ryggen. Og ikke minst: Haley Shea ble i musikkmagasinet KERRANG! kåret til en av verdens 50 største rockestjerner. 

LES OGSÅ: Sigrid returnerer til Pstereo.


Med slike anerkjennelser i utlandet er det godt å se at bandet også har styrket navnet på hjemmebane. Vi gratulerer Sløtface med deres første GAFFA-pris i samme kategori som Highasakite vant i fjor, Comet Kid i 2015, Highasakite igjen i 2014 og Kvelertak i 2013. 

ANNONCE