Nyhet

De skal lede TV2s nye musikksatsing

GAFFA.no - alt om musikk.

— Jeg er litt nostalgisk anlagt, så en musikkhistorisk reise som dette blir veldig gøy, sier Guri Solberg, som blir programleder for TV2s nysatsing «Århundrets stemme».

Den erfarne TV 2-programlederen gleder seg til å ta fatt på oppgaven med å lede direktesendingene på lørdagskveldene utover våren, sier hun i en pressemelding fra kanalen.

— Det er lenge siden jeg har jobbet med direktesendt helgeunderholdning, og jeg har savnet det.


—Da jeg ble spurt om å gjøre «Århundrets stemme», trengte jeg cirka tre sekunder før jeg sa ja, sier Solberg.

LES OGSÅ: Flere nye navn bekreftet til Øyafestivalen.

— Det er så mye følelser og minner knyttet til musikk. Når jeg hører Björk eller The Smiths, kjenner jeg smaken av hjemmelaget hvitvin, og er tilbake på rommet til venninna mi. Michael Jacksons Thriller hørte jeg bokstavelig talt ihjel da jeg gikk på barneskolen - til kassettbåndet ble ødelagt. Og jeg husker hvordan det føltes å høre den for første gang. Det er sånne følelser jeg tror seerne vil oppleve når de ser på «Århundrets stemme», sier Solberg.


Artikkelen fortsetter under videoen.

Hun skal lede et knippe profilerte musikere gjennom musikkhistorien, der de synger seg gjennom hitlåter tiår for tiår - mens én etter én må forlate programmet, stemt ut av publikum.


LES OGSÅ: Amerikansk rapper avlyser konsert på grunn av norsk band.

De er Nosizwe Baqwa, Øivind «Elg» Elgenes, William Hut, Jannike Kruse, Chris Medina, Daniel Owen, Guri Schanke, Marianne Sveen, Eirik Søfteland og Frida Ånnevik.

Premiere står lørdag 3. mars.


(©NTB)

ANNONCE