Nyhet

Nyutgir prisvinnende albumdebut akustisk

GAFFA.no - alt om musikk.

Nosizwe ble nominert som en av to norske kandidater til Nordic Music Prize for debutalbumet In Fragments – men har spilt det inn på nytt.

På originalutgaven, som utkom i 2016, beveget Nosizwe Baqwa (til venstre i bildet) seg i det musikalske landskapet til Los Angeles-musikeren Georgia Anne Muldrow. Men det viste seg ifølge pressemeldingen «utfordrende» å gjøre det beatsproduserte albumet om til et livekonsept.

LES OGSÅ: Charlotte Gainsbourg til Norge.


Dermed valgte Nosizwe å strippe låtene helt ned – så det bare var igjen hennes vokal og produsent Anders Tjores gitar. Det resulterte i en rekke konserter og en akustisk innspilling som slippes før sommeren.

— Dette prosjektet startet ut som en improvisasjonsbasert vokal og gitar-duo for intime livesettinger, med et uttrykk i konstant endring, men har som innspilt musikk blitt noe annet, mer orkestralt og emosjonelt krevende. Jeg opplever at summen av oss har blitt noe genuint nytt, lyder det fra Tjore.

Artikkelen fortsetter under videoen.


Nå er første forsmak ute – i form av singelen I See You, som handler om vennskap, lengsel og kjærlighet.

— Jeg er både heldig og uheldig som har bodd mange forskjellige steder, og har venner over hele verden som fyller meg med liv. I min mangfoldige bakgrunn ligger det et evig savn også, og en følelse av å aldri passe helt inn. Denne sangen er dedikert til alle de menneskene, verden over, som ser meg, som jeg elsker, og som får meg til å føle meg hjemme, uttaler Nosizwe.


LES OGSÅ: Anmeldelse av First Aid Kit i Oslo Spektrum.

Hun kan for tiden sees i NRK-serien «En natt», der hun spiller mot Anders Baasmo Christiansen og MyAnna Buring, og prøvde seg også i TV 2s nye musikkreality «Århundrets stemme».

(©NTB)


ANNONCE