Nyhet

Hvem har laget årets beste musikkvideo?

GAFFA.no - alt om musikk.

13 nominerte videoer skal kjempe om seieren på Oslo Pix i juni.

Kollisjonsprisen er en ny musikkvideo-pris, som skal deles ut for første gang i år – 6. juni på den internasjonale filmfestivalen Oslo Pix.

Arrangørene fikk tilsendt 175 påmeldte musikkvideoer, og en jury har skrelt disse ned til 13 finalister. På listen finner vi blant annet Iffy Orbits Slow Times, No 4s Oslo Forteller, Frida Ånneviks Gutt og Daniel Kvammens Som om himmelen revna (bildet). Se den fulle listen over de nominerte til Kollisjonsprisen 2018 nedenfor. 


LES OGSÅ: Ibiza lever - men det hviler også mørke skyer over partyøya og EDM-industrien.

Ifølge pressemeldingen markerer Kollisjonprisen «startskuddet for et bransjerettet prosjekt, der musikk- og filmbransjen sendes på kollisjonskurs».

— Når det gjelder film- og musikkbransjen så lever de ganske adskilte liv med stort sett hver sine festivaler, visningsarenaer, støtteordninger osv, og jeg tror vi kan få noen ganske interessante diskusjoner. Vi tror fysiske møteplasser som dette, der også de unge, nyetablerte kan komme til, er viktig for å skape gode koblinger mellom film og musikk for framtida, sier Trond Grovane Moe, daglig leder i MØST.


LES OGSÅ: Programmet til Pstereo er komplett.

I løpet av høsten 2018 og våren 2019 vil det bli arrangert fire fagdager med musikkvideoens framtid, utfordringer og muligheter som tema. I forbindelse med Kollisjonprisen vil en del av programmet for de fire fagdagene offentliggjøres. Det vil rette seg mot de etablerte bransjene, men også henvende seg til unge, nyetablerte regissører og artister.

Mange sterke kandidater


Kriteriene for nominasjon til Kollisjonprisen er at artist, regissør eller video må ha tilknytning til Østlandet og at videoen må være lansert i perioden 15. mai 2017 til 15. mai 2018.

LES OGSÅ: Dette blir sommerens største hits.

Juryen bestod av representanter for Østnorsk filmsenter, Viken Filmsenter, MØST – Musikknettverk Østlandet, Østafjelske kompetansesenter for musikk, samt journalist Einar Aarvig og prosjektleder for Kollisjon-prosjektet Ola Martin Fjeld.


Artikkelen fortsetter under videoen.

— Nivået og volumet på norske videoer er rekordhøyt, og de aller beste er de med selvtillit, kompromissløs egenart og som utvider forståelsen av musikken, sier jurymedlem Einar Aaarvig.


LES OGSÅ: Pink Floyd-medlemmets nye supergruppe annonserer stor turné.

Følgende 13 videoer er nominert:

Austestad – Monstermaster (Hans Martin Austestad)
Daniel Kvammen - Som om himmelen revna (Eivind Landsvik)
Frida Ånnevik – Gutt (Simen S. Skari)
Hanne Hukkelberg feat. Emilie Nicolas – Embrodery (Alam Ali)
Hkeem – Ghettoparasitt (Thor Brenne)
Iffy Orbit - Slow Times (Petter Holmsen)
Ina Wroldsen – SEA (Thor Brenne)
Inge Bremnes – Himmelblå (Mattis Goksøyr)
Kamferdrops - Jag trodde änglarna fanns (Thomas Andal & Johannes Apelseth // Brusjan Film)
Lars Vaular feat. Astrid S – Boys (Eivind Landsvik)
Lemaitre – Machine (Julian Alexander)
Mae x Chirag – Loff (Eivind Landsvik)
No 4 - Oslo Forteller (André Chocron)


LES OGSÅ: Når Björk blir opera i Tyskland, lager norske Fredrik kostymene.

Filmene blir vist på Oslo Pix, 6. juni, og publikum stemmer fram en vinner.

ANNONCE