Nyhet

Arrangerer tre dager lang progfestival i Bergen denne sommeren

GAFFA.no - alt om musikk.

Sjangeren er i vinden som aldri før, mener arrangørene av progfestivalen Close To The Rain.

Norsk progressiv rock fikk på mange måter sitt internasjonale gjennombrudd i 2017, men sjangeren blir ofte litt oversett av musikkpressen her til lands.

LES OGSÅ: Highasakite-striden fortsetter.


Festivalen i Bergen, med det passende navnet Close To The Rain, akter å gjøre noe med dette og serverer i sin andre utgave et nær sagt helnorsk program - med unntak av den svenske headlineren Anekdoten.

Både for små og store

Torsdag 7. juni til lørdag 9. juni går festivalen av stabelen på Garage i Bergen, og initiativtaker Robin Mortensen er særdeles fornøyd med programmet som presenteres i dag.


— Jeg er meget fornøyd med programmet og synes det er moro og få med Anekdoten fra Sverige som er en av de største i sjangeren. Saluki gjør jo også comeback på vestlandet etter 40 år så det blir stas. Tusmørke spiller både for voksne og fra sin barneplate Bydyra fra 2017 (for øvrig en av de meste grove utelatelsene av Spellemanskomitéen noensinne). Sistnvente som egen konsert lørdag klokken 13.

Artikkelen fortsetter under videoen.


— Ellers så er programmet kjemisk fritt for neo-prog og prog-metall og viser en litt mer eklektisk og jordnær side av sjangeren. Og band som Major Parkinson og Kabaret Makaber er helt på siden av det man nok kaller prog, fortsetter Mortensen.

I vinden som aldri før

Han forteller at sjangeren som vanligvis forbindes med 70-tallsgiganter som King Crimson, Pink Floyd og Yes har fått en ny vår. Og ikke minst at Norge er langt fremme når sjangeren omtales.


— Norsk prog er i vinden som aldri før og interessen fra utlandet er meget stor. Mange norske utgivelser kom høyt på årets utgivelser i prog-magasinene og -nettstedene rundt om i verden. Blant annet denne som vel er den største: Amerikanske Prog Archives med norske Wobbler på førsteplass. Samt Jordsjø som spiller på festivalen som nummer 12, og Major Parkinson (som også spiller på festivalen) på 16. plass.

LES OGSÅ: Anmeldelse av nytt album fra Death By Unga Bunga.

— Mange kritikere der ute hevder at Norge er det «nye» proglandet og at vi nå er ledende! Det kan sammenlignes med slik det en gang var med black metal og slik det er på jazzfronten, avslutter Mortensen.


Close To The Rain går av stabelen på Garage i Bergen 7. til 9. juni. Mer informasjon om programmet og billettsalget finner du her.

ANNONCE