Nyhet

Dette bør du få med deg på Tons Of Rock denne uka

GAFFA.no - alt om musikk.

GAFFA-redaksjonens stalltips for festivalbegivenheten for norske rockere er her.

Onsdag går startskuddet for Tons Of Rock 2018 i på Fredrikstensfestning i Halden. I år er det også femårsjubileum for festivalens eksistens.

Ozzy Osbourne, Alice In Chains og Helloween topper plakaten, og det er selvsagt ikke noe spørsmål om at du burde få meg deg disse gigantene. Her kommer en guide til de skjulte skattene du burde få meg deg når du først er på Tons Of Rock.


LES OGSÅ: Foo Fighters-fansen bekymret for Dave Grohl.

Mangler ditt favorittband? Gi oss gjerne en beskjed om hvem og hvorfor i kommentarfeltet under artikkelen eller på GAFFAs Facebook-side.

Norrøn mystikk

Hvem: Wardruna

Hvor: Tentstage
Når: Onsdag 20. juni, klokken 21:05

Hvorfor: Du kjenner de kanskje fra det utmerkede soundtracket til tv-serien «Vikings». Wardruna er en bergensbasert gruppe som har gjort et dypdykk i de norrøne folkemeloditradisjonene pakket inn i et ambient og dark folk-skall. Med seg på scenen har de munnharpe, lyre, lur, stokker og stein, for ikke å glemme et mektig ensemble med stemmer. Et imperativt inklusjon i Tons Of Rock-programmet til deg som er fan av eksperimentell, gotisk folk og den delen av black metal som retter fokuset mot røttene av det hedenske og kalde uttrykket som har vært så viktig for sjangerens identitet og uttrykk.


Melodisk death metal fra mesterne i faget

Hvem: At The Gates

Hvor: Mainstage

Når: Torsdag 21. juni, klokken 17:20

Hvorfor: Fra de vakre og intetanende gatene i Gøteborg, får vi denne harde godbiten. De er bandet som endret death metal for alltid med den monumentale Slaughter Of The Soul (1995). Et album som renskåret sjangeren til sin essens. De brukte nitten år på å følge opp dette mesterverket, og slapp nylig sitt andre studioalbum etter den lange pausen. De er et band å få med seg før de forsvinner igjen på ubestemt tid. Det er blodig hardt og riffbasert med en passelig dose melodi.


Svartmetallens svar på Lemmy

Hvem: Abbath
Hvor: Mainstage

Når: Torsdag 21. juni, klokken 19:10
Hvorfor: Også kjent som bergenseren Olve Eikemo. Som en av de mørkeste fyrster, Abbath er han sagnomsust fra det norske black metal-bandet Immortals storhetstid på 90-tallet. Med Immortal ga han ut sjangerdefinerende skiver som Pure Holocaust (1993), Battles In The North (1995) og At The Heart Of Winter (1999). I nyere tid er han roten til mengder av kostelige memes, men også hans selvtitulerte album fra 2016. Konserten vil antagelig inneholde en miks av Immortal-låter og Abbath-låter. Han er black metals svar på den uhemmede og karismatiske rockeikonet som er seg selv mer enn nok


Naiv og eventyrlig psykedelia

Hvem: Tusmørke

Hvor: Tentstage

Når: Fredag 22. juni, klokken 14.20

Hvorfor: Har du noen sinne lurt på hvordan Kjøtt ville ha taklet en villedet sopptur i vakre norske skoger? Tusmørke gir deg svaret. Oslo-bandet har holdt på siden 90-tallet, men fikk mange til å sperre opp øyene og sette ørene på stilk etter et imponerende løp med tre album på et år. Hinsides (2017), Bydyra (2017) og Fjernsyn I Farver (2018) har truffet plateeteren så hardt og raskt at vi knapt har rukket å trekke pusten. Deres konsert på Tons Of Rock er garantert å levere teatralske jams du kan miste deg selv i.


Lettvekterne som står klar med innertier

Hvem: Lüt

Hvor: Tentstage

Når: Fredag 22. juni klokken 16.35

Hvorfor: Tromsø-bandet gir en positive asosiasjoner til band som Kvelertak og Ondt blod. De har en frisk blanding av black metal, hardcore, rock & roll og power pop. Lüt platedebuterte med skiva Pandion i fjor, men det er liveopptredene som får det til å summe blant bransjefolk og metal-fans. Som Tons Of Rocks trolig yngste bidrag i år er de et omen om nye ting som er på trappene i hardrock-verdenen. De imponerer på plate, men ikke gi din endelig dom over bandet før du opplever dem i levende live.


LES OGSÅ: Gjør listesuksess med Toto-klassiker.


Mangler ditt favorittband? Gi oss gjerne en beskjed om hvem og hvorfor i kommentarfeltet under artikkelen eller på GAFFAs Facebook-side.

ANNONCE