Nyhet

GAFFA anbefaler: Ukas viktigste konserter

GAFFA.no - alt om musikk.

Dette er GAFFA-redaksjonens sterkeste live-anbefalinger denne uka.

Mandag! Ny uke! Nye konserter!

Denne uka ser vi blant annet frem til Sleaford Mods (bildet), som spiller på John Dee i Oslo på onsdag, festivalene Vill Vill Vest i Bergen og post-rock-festivalen VIVID i Kristiansand – og «Proggens Grøde» i Kulturkirken Jakob i Oslo.


LES OGSÅ: Roger Waters bekrefter konsertene i Norge.

Se full liste nedenfor.

Dersom du har tips om konserter som burde nevnes i denne spalten, kan disse sendes til [email protected].


The Drums: Parkteatret, Oslo, 25. september

«Noen band fyller scenen - The Drums overskrider den.» Slik lød overskriften i vår anmeldelse av The Drums' konsert på nettopp Parkteatret da de spilte der i 2012 – og vi forventer ikke mindre når det amerikanske bandet står på den samme scenen i kveld.

Dessuten har de med seg det Oslo-baserte bandet Selmer, som i et nostalgisk lo-fi-landskap lager sjarmerende indie-pop/rock med sommerlige gitarer og tangenter fra 70-tallet.

KJØP: Billetter til konserten.


Parkteatrets øvrige konsertprogram.


Sleaford Mods: John Dee, Oslo, 27. september

Sleaford Mods har blitt forsøkt booket til Øyafestivalen i flere år, og denne uka blir det en nesten-Øya-konsert når de spiller en intim klubbkonsert. Konserten blir arrangert av Goldstar i samarbeid med Øyafestivalen og Rockefeller.

Duoen ble startet av tekstforfatter og vokalist Jason Williamson i 2006 – angivelig ut av frustrasjon og kjedsomhet. Navnet kommer fra hjembyen til Jason og klinger nok bedre enn hans tidligere artistnavn «That’s Shit, Try Harder». Etter flere mislykkede bandprosjekter gjør han nå karriere som voksen mann i 40-årene. Viktige inspirasjonskilder i utviklingen av Sleaford Mods' sound har vært Wu-Tang Clan, The Streets og drum'n'bass-guruen Roni Size.

Se hele programmet til Rockefeller/Sentrum Scene/John Dee. 


Vill Vill Vest: Bergen, 28. til 30. september


Den forholdsvis ferske aktøren Vill Vill Vest ble arrangert for første gang i Bergen i fjor, og den andre utgaven av showcasefestivalen arrangeres denne uka.

Vi gleder oss stort, og band og artister som Foammm, Hkeem, Jakob Ogawa, Hajk, Erlend Apneseth Trio, Fanny Andersen, Hvitmalt Gjerde og John Olav Nilsen & Nordsjøen er klare for festivalen.


KJØP: Billetter til festivalen.

Se fullt festivalprogram her.

VIVID: Kristiansand, 29. til 30. september


VIVID er en liten og intim, to-dagers by-festival med post-rock i fokus – med en internasjonal lineup hvor alle band spiller til visuelt materiale. Ved hjelp av kino-projektor og ikke-tradisjonelle scenerom søker VIVID å eksperimentere med audiovisuelt utrykk og utfordre skillet mellom scene og publikum.

Noen av de fremste post-rock- og post-metal-bandene i Norge og Nord-Europa tar turen til Sørlandets hovedstad denne helgen. Blant andre The Shaking Sensations fra Danmark, som vil gjenforenes på VIVID, kritikerroste Sleepmakeswaves fra Australia, franske Year Of No Light og Amenra fra Belgia.


KJØP: Billetter til konserten.

Se fullt program her.

Proggens Grøde: Kulturkirken Jakob, Oslo, 29. september 


Kulturkirken Jakob må være et av de fineste stedene å oppleve konserter, mener vi, og på fredag ser det ut til å bli en ekstra fin konsertkveld i kirken i Hausmanns gate.

Bak konsertkveldnavnet «Proggens Grøde» står bandene Tusmørke, Wobbler, Jordsjø og Alwanzatar, som etter all sannsynlighet vil sørge for en kirkekonsert utenom det vanlige.


KJØP: Billetter til konserten.

Kulturkirken Jakobs øvrige konsertprogram.

Den hemmelige festen: USF Verftet, Bergen, 30. september


«DEN HEMMELIGE FESTEN er tilbake 30. september på USF Verftet!

Dørene åpner kl 19:00.
Aldersgrense 18 år.

Hvem som spiller? Dét oppdager du når sceneteppet går opp!»

Det er all infoen som står på Facebook-arrangementet. Dersom man har festivalpass til Vill Vill Vest, får man for øvrig billetter til redusert pris.

I fjor var det følgende imponerende lineup: Thea Hjelmeland, The Well, Sigrid, Miss Tati, Aurora, Ralph Myerz, Great News og Thias (m/ $ushi x Kobe).

KJØP: Billetter til konserten.


USF Verftets øvrige konsertprogram.


Sage Francis: Revolver, Oslo, 1. oktober

Den amerikanske rapperen har vært et stabilt navn på hiphop-scenen siden utgivelsen av debutalbumet Personal Journals i 2002. Han har sluppet en rekke kritikerroste album, hvorav det siste var Copper Gone fra 2015 som ble sluppet på hans egen label, Strange Famous Records, som han grunnla i 1996.

Ved siden av samarbeid med punkbandet Bad Religion (!) er Sage Francis også kjent for et musikalsk uttrykk som er en slags videreføring av hans fortid med spoken word og poetry slam.

KJØP: Billetter til konserten.


Parkteatrets øvrige konsertprogram.


Er det noen vi har glemt? Skriv gjerne hvem du gleder deg til å se på norske konsertscener denne uka i kommentarfeltet under denne artikkelen eller på Facebook-siden vår.

Full oversikt over programmene på de forskjellige scenene i Norge finner du via GAFFA LIVE.

ANNONCE