Nyhet

GAFFA anbefaler: Ukas viktigste konserter

GAFFA.no - alt om musikk.

Dette er GAFFA-redaksjonens sterkeste liveanbefalinger denne uka.

Det er mandag – og ny konsertuke.

Denne uka gleder vi oss blant annet til festivalen Tunghørt i Stavanger, bestillingsverket «Arp» på Parkteatret i Oslo og Motorpsycho (bildet), som skal spille konserter både i Ålesund, på Hamar og i Oslo,


LES OGSÅ: The Killers til Norge.

Se full liste nedenfor.

Dersom du har tips om konserter som burde nevnes i denne spalten, kan disse sendes til [email protected].


«Arp» – kuratert av Erlend Mokkelbost: Parkteatret, Oslo, 18. september

Vi har allerede skrevet om Pekula Records, det nye plateselskapet og samarbeidet mellom Erlend Mokkelbost, kjent fra band som JR Ewing, KILLL og Montée, og plateselskapet Jansen Records, som har navn som Daniel Kvammen, Death By Unga Bunga og Hajk på roosteren.

Men i tillegg til å være et plateselskap, er det også navnet på et nytt konsertbasert bandkonsept, «der stilarter, musikere og tematikk forandrer seg fra utgave til utgave». Første opptreden skjer i kveld, under Parkteatrets 15-årsjubileum. Konserten er kuratert av Erlend Mokkelbost og består av et band med 50% kvinner og 50% menn som skal urfremføre bestillingsverket «Arp». Musikerne vil være anonymiserte under fremførelsen. Les mer om det her.


Siden vi ikke helt vet hva vi kan forvente, varmer vi opp med en Montée-låt:

KJØP: Billetter til konserten.


Se hele programmet til Parkteatret her.

Motorpsycho: Terminalen Byscene, Ålesund, 20. september

«Dere som stadig vekk griner over hvorvidt rocken er død eller ikke. Kom dere for faen på en Motorpsycho-konsert og hold kjeft!» Det skrev blant annet vår anmelder da bandet spilte på Rockefeller i fjor.


Vi kan ikke annet enn å si oss enig i oppfordringen.

KJØP: Billetter til konserten.


Se det øvrige programmet til Terminalen her.

Motorpsycho spiller på Gregers på Hamar 22. september og i Oslo Konserthus 23. september.

Tunghørt: Folken, Stavanger, 22. til 24. september


Stavanger-festivalen Tunghørt arrangeres for tredje gang når den går av stabelen i Stavanger denne uka. Til sammen vil fjorten hardcore-, punk- og metal-band fra inn- og utland stå på scenen, hvor hovedfokuset er undergrunnsmusikk og DIY-kultur.

Da vi snakket med Hans Olaf Myrvang i Tunghørt og Siloen Booking for noen måneder siden, fortalte han blant annet følgende: «...tanken bak Tunghørt er kort fortalt å vise folk at det finnes en verden av fantastiske band der ute som ikke er så opptatt av å få betalt i hauger og lass, som ikke har lange backstage-raiders og som setter ydmykhet og respekt foran stjernenykker og idioti».

På scenen står blant andre SIBIIR, Myteri (SE), Die A Legend, Forgetaboutit, afmagt (DK) og Beyond Mara.

KJØP: Billetter til festivalen.


Se mer informasjon her.


Ellen Andrea Wang: Nasjonal Jazzscene, Oslo, 23. september

Ellen Andrea Wang har sluppet ny plate, Blank Out, og på lørdag er det releasekonsert for den. Med ett ben i jazzen og ett i pop-musikken debuterte hun som soloartist da hun slapp debutalbumet i 2014.

Den etterlengtede oppfølgeren er nok et møte mellom jazz og pop, og hun viser, igjen, at hun er en av landets fremste eksponenter for generasjonen musikere som har jazz som utgangspunkt, men som beveger seg over på populærmusikkens stier.


Wang har for øvrig fått med seg to særdeles flinke musikere, Andreas Ulvo på keys og Erland Dahlen på trommer.

KJØP: Billetter til konserten.


Se hele programmet til Nasjonal Jazzscene her. 

Carmen Villain: Kunstnernes Hus, Oslo, 23. september

Carmen Villain slapp sitt andre album, Infinite Avenue, tidligere denne måneden, og på Kunstnernes Hus skal dette albumslippet feires med konsert (som Jenny Hval gjester), i tillegg til DJ Karima F og kunst. Les mer her.


Albumet fikk 5 av 6 stjerner av GAFFAs anmelder, som mente at prosjektet er «både vakkert og angstfullt» og at «det kommer under huden din».

Se hele programmet til Kunstnernes Hus her.


Er det noen vi har glemt? Skriv gjerne hvem du gleder deg til å se på norske konsertscener denne uka i kommentarfeltet under denne artikkelen eller på Facebook-siden vår.

Full oversikt over programmene på de forskjellige scenene i Norge finner du via GAFFA LIVE.

ANNONCE