x

— Fantastiske band som setter ydmykhet og respekt foran stjernenykker og idioti

— Fantastiske band som setter ydmykhet og respekt foran stjernenykker og idioti

Festivalen arrangeres for tredje gang i september.

Stavanger-festivalen Tunghørt har allerede sluppet flere artister til årets utgave, som blir den tredje i rekken.

Til sammen vil fjorten hardcore-, punk- og metal-band fra inn- og utland stå på scenen, hvor hovedfokuset er undergrunnsmusikk og DIY-kultur.

LES OGSÅ: Spiller i Norge for første gang på flere år.

— Hver eneste gang jeg trykker «publiser» på et bandslipp på Facebook og Instagram, kjenner jeg at jeg er genuint stolt av å presentere det bandet til Tunghørt-interesserte, forteller Hans Olaf Myrvang i Siloen Booking og Tunghørt.

Følgende band er hittil annonsert: SIBIIR (bildet), Myteri (SE), Die A Legend, Iron (SE), Forgetaboutit, afmagt (DK), Thrasher, Ska-boom og Beyond Mara.

Artikkelen fortsetter under videoen.

— Av den publiserte delen av årets line-up, vil jeg trekke frem to band jeg er litt ekstra stolt av å ha på plakaten, da på grunn av personlige preferanser. Det første bandet er Die A Legend fra Tromsø, som etter min mening er et av de beste hardcore-banda Norge har produsert. Hvorfor de ikke har erobret verden, er meg et mysterium. Det andre bandet er SIBIIR fra Oslo, som har tatt verden med storm etter de slapp den sinnssyke debutskiva si i fjor. Dette bandet booka vi til Stavanger for første gang i mai i fjor, og etter det har de spilt en haug av større festivaler og vært med selveste Kvelertak på tur. Det er er så ekstremt fett! 

Flyttes til Folken

Tunghørt ble arrangert for første gang i 2015, da på Checkpoint Charlie. Fjorårets utgave var på Tou Scene, og i år arrangeres festivalen på Folken.

— Årets utgave av festivalen vil bære preg av våre erfaringer fra de to første utgavene. Som hovedsakelig er: Nr. 1. Vi opererer i et sjangersegment hvor det er vanskelig å trekke store masser i Stavanger. Derfor har vi lagt fra oss tanken om å booke store headlinere, som ofte koster oss mer enn det er verdt det med tanke på billettsalg, og heller fokusere på å booke kvalitetsband som ofte identifiserer seg med DIY og undergrunnen, sier Myrvang.

LES OGSÅ: «Tidlig julegave fra SIBIIR».

— Og nr. 2. Vi har gradvis innsett at scream-/growl-band har vært litt for overrepresentert på plakaten, så i år vil man der finne litt mer band som synger clean. Vi har til og med booka et ska-band. Det blir fett! 

En DIY-mentalitet

Festivalen er basert på dugnad fra en gjeng som kaller seg Siloen Booking. Målet er å etablere seg som et kjent navn blant alle nordmenn som hører på dette sjangersegmentet.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Tunghørt ønsker også å gi folk et alternativ til den typiske norske festivalen, forteller Myrvang:

— Altså, først og fremst, dette er ikke for å slenge skit om norske festivaler eller artister. For all del, det er masse fine festivaler rundt omkring i Norge med mye bra musikk, for de som liker elektro-pop og hiphop som stort sett høres likt ut. Men vi i Siloen Booking er selvfølgelig prega av vår oppvekst i vår scene, og våre preferanser har derfor plitt forma av dette. Vi liker rockrelatert musikk, ofte da sjangre som blir betrakta som hard musikk av mannen i gata.

LES OGSÅ: Slik så det ut da Linkin Park spilte sin eneste konsert i Norge.

— Vi liker band som identifiserer seg med DIY-mentaliteten, som forstår viktigheten med å takke lydmannen for godt arbeid og supportbandet for at de stilte opp, og sist men ikke minst så liker vi band som tåler en natt hjemme hos de som booker dem fremfor å kreve hotellrom til seg selv, lydmannen, lysmannen og roadien.

— Dere forstår sikkert litt hvor jeg vil med dette, og jeg kunne sikkert lagt ut flere A4-sider om akkurat dette emnet, men tanken bak Tunghørt er kort fortalt å vise folk at det finnes en verden av fantastiske band der ute som ikke er så opptatt av å få betalt i hauger og lass, som ikke har lange backstage-raiders og som setter ydmykhet og respekt foran stjernenykker og idioti. 

Tunghørt 2017 går av stabelen fredag 22. september og lørdag 23. september på Folken i Stavanger.


Nyheter, artikler og anmeldelser fra GAFFA