Nyhet

VIDEO: Se The Strokes fremføre Tom Petty-klassiker med Johnny Depp

GAFFA.no - alt om musikk.

I 2012 spilte medlemmer av The Strokes sammen med Johnny Depp og en rekke andre amerikanske kjendiser en versjon av Tom Pettys 70-tallsklassiker American Girl under Los Angeles-festivalen Petty-fest.

En video av den fem år gamle opptredenen er blitt offentliggjort som en hylles til den nylig avdøde legenden. Den starter i et studio hvor The Strokes-gitarist Nick Valensi snakker med trommeslager Fabrizio Moretti om låta de skal fremføre:

«Mot slutten, den soloen er rask. Ikke spill for raskt for meg, man!», smiler Valensi, og så starter øvingen.


LES OGSÅ: Dropper kjente hits.

På behagelig vis klipper videoen over til at bandmedlemmene plutselig står opplyst på en scene og spiller med blant andre Johnny Depp som rytmegitarist og komiker Sarah Silverman i korgruppen. Det hele er en plettfri, familiær og ikke minst nostalgisk fortolkning av en av Tom Pettys største klassikere.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Johnny Depp har for øvrig spilt musikk fra barndommen av og er ofte å se på scenen med kjente rockeband. Han har blant annet spilt med Marilyn Manson flere ganger, jammet med The Black Keys og gjesteopptrådt for Aerosmith.


LES OGSÅ: Derfor valgte U2 å utsette tirsdagens konsert.


I tillegg har stjerneskuespilleren hatt flere musikkprosjekter ved siden av filmkarrieren, blant annet supergruppen Hollywood Vampires, som ble dannet i 2015 sammen med Alice Cooper og Aerosmith-gitarist Joe Perry.

Gruppen spilte blant annet i Danmark og Sverige i 2016.

ANNONCE