Nyhet

Skal ha blitt kastet ut av bandet på grunn av «uakseptabel oppførsel mot kvinner»

GAFFA.no - alt om musikk.

Matt Mondanile har også blitt droppet av det kredible plateselskapet Domino Records.

I 2016 skiltes Matt Mondanile (bildet) og indiebandet Real Estate sine veier, bandet han var med på å starte i 2008, angivelig for å fokusere på soloprosjektet Ducktails. De to siste albumene fra Ducktails har blitt utgitt på plateselskapet Domino Records, mens årets utgivelse Jersey Devil har blitt gitt ut på eget selskap - og ikke blitt promotert i særlig grad.

LES OGSÅ: Bekreftet til amerikansk prestisjefestival.


Nå avslører det amerikanske musikkmagasinet Spin at det ligger mer bak splittelsen hos det kjente indiebandet.

«Uakseptabel oppførsel»

Ifølge kilder nær bandet magasinet har vært i kontakt med skal trommeslageren Jackson Pollis ha fått kjennskap til uspesifisert, men ifølge artikkelen «uakseptabel oppførsel mot kvinner», begått av den 32 år gamle gitaristen.


Spin hevder at Pollis skal ha stilt Real Estate et ultimatum om at enten måtte Mondanile ut - eller så ville han selv forlate bandet.

Artikkelen fortsetter under videoen.


Bandet har kommet med følgende uttalelse overfor det amerikanske magasinet:

«Matt Mondanile ble sparket i februar 2016 da vi ble gjort oppmerksom på beskyldninger om uakseptabel oppførsel og behandling av kvinner. Vi oppfordret ham til å gå i terapi rundt denne tiden, men vi har ikke lenger kontakt med ham. Vi føler at all misbruk av makt eller status er helt uakseptabelt. Vi støtter opp om de modige kvinnene som kom frem for å gjøre oss oppmerksomme på dette slik at vi kunne gjøre noe med det.»

Avsluttet sitt samarbeid med Mondanile


Også en tidligere pressetalsmann/kvinne for Ducktails har uttalt at han eller hun avsluttet sitt samarbeid med Mondanile på grunn av disse beskyldningene.

— Da jeg hørte om disse beskyldningene snakket jeg med plateselskapet og sa at jeg ikke lenger kunne jobbe med ham. Plateselskapet sa at de ville gjøre det samme. At han ble sparket fra Real Estate kom senere, mener jeg.

Den tidligere publisisten, som ønsker å være anonym i artikkelen, forteller at han/hun ikke lenger har kontakt med Mondanile.


LES OGSÅ: — Starten på et nytt kapittel.

I et intervju med Pitchfork har Matt Mondanile tidligere nektet for lignende beskyldninger. Spin skriver at de jobber på en større artikkel, som Mondanile har bedt dem vente med å publisere til han kan komme med sin egen forklaring. Magasinet skriver at denne artikkelen, med Mondaniles kommentarer, samt uttalelser fra en rekke kvinner vil bli publisert i løpet av de nærmeste dagene.

ANNONCE