Nyhet

Julia Holter sier hun ble emosjonelt misbrukt

GAFFA.no - alt om musikk.

«Jeg måtte ansette en advokat og var redd for livet mitt», sier den amerikanske artisten Julia Holter om det som skjedde mellom henne og Matt Mondanile.

Ryktene om at tidligere gitarist i Real Estate og leder av prosjektet Ducktails, Matt Mondanile, har bedrevet seksuell trakassering har fått mye oppmerksomhet den siste tiden. En rekke kvinner har kommet med historier, og han har selv kommet med en uttalelse, hvor han innrømmer «upassende oppførsel». Han bekreftet at han har utnyttet rollen sin som musiker, men han sa samtidig at de spesifikke beskyldningene ikke stemmer. 

Nå har Julia Holter, som tidligere har datet Mondanile, delt en post på Facebook hvor hun også uttaler seg om dette.


LES OGSÅ: Her er de 10 første artistene til Roskilde Festival 2018.

Hun skriver at hun tror på alle kvinnene som har kommet med uttalelser, og forteller også om egne erfaringer med Mondanile. Det skriver Pitchfork.

«Påstandene til kvinnene stemmer med hverandre, og de stemmer med det jeg lærte om Matt, som er at han ikke har grenser». Hun skriver videre at han på et tidspunkt misbrukte henne emosjonelt, og at hun så seg nødt til å få tak i en advokat og at hun var redd for livet sitt.


Les hele innlegget her.

«Det er to sider av historien»

I 2016 skiltes Matt Mondanile og indiebandet Real Estate sine veier. Mondanile var med på å starte bandet i 2008, men i 2016 ønsket han angivelig å fokusere på soloprosjektet Ducktails. De to siste albumene fra Ducktails har blitt utgitt på plateselskapet Domino Records, mens årets utgivelse Jersey Devil har blitt gitt ut på eget selskap – og ikke blitt promotert i særlig grad.


LES OGSÅ: I finaleinnspurten.

I en artikkel i det amerikanske magasinet Spin kom det frem at det lå mer bak splittelsen i det kjente bandet, nemlig anklager om «uakseptabel oppførsel overfor kvinner» og seksuell trakassering. Magasinet kom deretter med en stor oppfølgingsartikkel der en rekke kvinner snakket ut om hendelser og situasjoner som involverer Mondanile over en lengre tidsperiode.

Den tidligere Real Estate-gitaristen kom deretter gjennom sine advokater med en uttalelse hvor han beklaget til alle som har blitt utsatt for oppførselen hans og at han tar ansvar for «ikke eksemplarisk oppførsel». I tillegg stod det følgende: «Mye av det som har blitt skrevet og snakket om er feil og krenkende» og «det er to sider av historien».


LES OGSÅ: Dette er artistene by:Larm har mest tro på i 2018.

I den samme uttalelsen stod det også at Mondanile og Real Estate skrev under på en avtale da han sluttet i bandet om at de ikke skal «skade» hverandres karrierer. Real Estate har tidligere uttalt at de lot være å fortelle om anklagene av respekt og ønske fra kvinnene involvert.

Les hele uttalelsen her.


ANNONCE