Nyhet

Flere album fjernet fra strømmetjenester etter anklager om trakassering

GAFFA.no - alt om musikk.

Fjerningen av albumene fra Spotify, Tidal og Apple Music kommer i kjølvannet av beskyldningene om seksuell trakassering og upassende oppførsel mot Matt Mondanile.

Beskyldningene om at tidligere gitarist i Real Estate og leder av prosjektet Ducktails, Matt Mondanile (bildet), har bedrevet seksuell trakassering har fått mye oppmerksomhet den siste tiden. En rekke kvinner, inkludert artistkollega Julia Holter, har kommet med historier, og han har selv kommet med en uttalelse, hvor han innrømmer «upassende oppførsel». Mondanile bekreftet at han har utnyttet rollen sin som musiker, men han sa samtidig at de spesifikke beskyldningene ikke stemmer. 

LES OGSÅ: Rockeveteranen forlot scenen i sinne.


Nå kan Pitchfork melde at en rekke Ducktails-album har blitt fjernet fra strømmetjenestene Spotify, Tidal og Apple Music etter anklagene om seksuell trakassering. Ifølge Pitchfork er det musikkdistributøren The Orchard som har tatt ned albumene, men nettstedet har foreløpig ikke lykkes i å få en kommentar hverken fra plateselskapet Domino Records eller The Orchard.

Ble sparket fra bandet

I 2016 skiltes Matt Mondanile og indiebandet Real Estate sine veier. Mondanile var med på å starte bandet i 2008, men i 2016 ønsket han angivelig å fokusere på soloprosjektet Ducktails. De siste ukene har det kommet frem at han ble sparket fra bandet.


De to siste albumene fra Ducktails har blitt gitt ut på plateselskapet Domino Records, mens årets utgivelse Jersey Devil har Mondanile gitt ut på eget selskap – og ikke promotert i særlig grad.

LES OGSÅ: Minnes Fats Domino.

I en artikkel i det amerikanske magasinet Spin kom det frem at det lå mer bak splittelsen i det kjente bandet, nemlig anklager om «uakseptabel oppførsel overfor kvinner» og seksuell trakassering. Magasinet kom deretter med en stor oppfølgingsartikkel der en rekke kvinner snakket ut om hendelser og situasjoner som involverer Mondanile over en lengre tidsperiode.


Artikkelen fortsetter under videoen.

Den tidligere Real Estate-gitaristen kom deretter gjennom sine advokater med en uttalelse hvor han beklaget til alle som har blitt utsatt for oppførselen hans og at han tar ansvar for «ikke eksemplarisk oppførsel». I tillegg stod det følgende: «Mye av det som har blitt skrevet og snakket om er feil og krenkende» og «det er to sider av historien».


LES OGSÅ: Klar for et comeback?

I den samme uttalelsen stod det også at Mondanile og Real Estate skrev under på en avtale da han sluttet i bandet om at de ikke skal «skade» hverandres karrierer. Real Estate har tidligere uttalt at de lot være å fortelle om anklagene av respekt og ønske fra kvinnene involvert.

Les hele uttalelsen her.


ANNONCE