Nyhet

Flere kvinner står frem med historier om den tidligere Real Estate-gitaristen

GAFFA.no - alt om musikk.

Ryktene om Matt Mondanile, tidligere gitarist i Real Estate og leder av prosjektet Ducktails, sin omfattende seksuelle trakassering kom til overflaten i helgen. Nå har det kommer nye detaljer i saken.

I 2016 skiltes Matt Mondanile (bildet) og indiebandet Real Estate sine veier. Mondanile var med på å starte bandet i 2008, men nå ønsket han angivelig å fokusere på soloprosjektet Ducktails. De to siste albumene fra Ducktails har blitt utgitt på plateselskapet Domino Records, mens årets utgivelse Jersey Devil har blitt gitt ut på eget selskap - og ikke blitt promotert i særlig grad.

LES OGSÅ: Nick Cave trollbandt Oslo Spektrum.


Lørdag kom det frem i en artikkel i det amerikanske magasinet Spin at det lå mer bak splittelsen i det kjente bandet, nemlig anklager om «uakseptabel oppførsel overfor kvinner» og seksuell trakassering. Magasinet har nå kommet med en stor oppfølgingsartikkel der en rekke kvinner snakker ut om hendelser og situasjoner som involverer Mondanile over en lenger tidsperiode.

Ny uttalelse fra Real Estate

Real Estate har, ifølge Pitchfork, kommet med en ny uttalelse etter at kvinnene har stått frem:


«Da Matt ble sparket fra bandet, ønsket kvinnene vi hadde snakket med privatliv, og vi ønsket å støtte dem. Vi er støtter fortsatt de som har blitt utsatt for disse handlingene og ønsker å stå ved alle avgjørelser de tar om å forfølge dette videre.»

LES OGSÅ: Gir ut julealbum.

Spin og Pitchfork har ikke lykkes i å få en ytterligere kommentar fra Mondanile etter publiseringen av artiklene, selv om begge publikasjonene sier de har vært i kontakt med gitaristen.


ANNONCE