Nyhet

Honningbarna spisser albuene – igjen

GAFFA.no - alt om musikk.

Honningbarnas nye låt heter Hold An Ann, og deres nye plate heter Voldelig Lyd

Pønkrockbandet Honningbarna gir ut deres femte plate Voldelig Lyd i desember, en plate – som i likhet med de foregående – er over på «tida det tar en inngrodd progrcoker å komme til poenget», som det står i bandets presseskriv. 

LES OGSÅ: Samarbeider med country-stjerne på ny utgivelse.


Nå har de sluppet platas første singel, Hold An Ann. Selv om uttrykket kan virke mindre aggressivt på grunn av en renere vokal, er det tekstlige fortsatt et klokkeklart og politisk ladet budskap.

«Kast terningene og håp på revolusjon, for fy faen for en tid å være i livet», skriker Edvard Valberg i den nyslupne låten.

Forvirring og rastløsthet


— Hold An Ann handler om hvordan ingen forstår hva faen som skjer rundt oss akkurat nå og når det er så vanskelig å finne ut hva ting er, handler det ofte mest om hvordan det opplevels og den forvirringen og rastløsheten som ligger i det.

Artikkelen fortsetter under låta.


Bandet viser til et dikt av Bertolt Brecth for å forklare følelsen:

«I sit by the roadside
The driver changes the wheel.
I do not like the place I have come from.
I do not like the place I am going to.
Why with impatience do I
Watch him changing the wheel?»

Spisse albuer


— Det er meningsløst å brenne ned skiten om man ikke har noen å gjøre det sammen med, om man ikke gjør det ut av nestekjærlighet, står det også i bandets presseskriv om den kommende Voldelig Lyd-utgivelsen. 

Voldelig Lyd handler om å spisse albuene og stå sammen, mens kakofonien utenfor stadig tiltar. Det handler om å rette aggresjonen mot de som fortjener den, skriver bandet. 

LES OGSÅ: Nå står rockebandet uten vokalist.


Sørlandsbandet Honningbarna ble først kjent gjennom NRKs Urørtfinale. Etter den tid har de etablert seg som et av Norges beste og mest intense liveband og gitt ut fire album. Bandet er kjent for være langt på venstresiden politisk. 

ANNONCE