Nyhet

Synger ut om «fake news»

GAFFA.no - alt om musikk.

Det norske bandet varmer opp til plateslipp i neste måned. Låta og musikkvideoen Sant er den andre smakebiten fra albumet Voldelig Lyd.

Pønkrockbandet Honningbarna (bildet) gir ut sitt femte plate Voldelig Lyd i desember, en plate – som i likhet med de foregående – er over på «tida det tar en inngrodd progrcoker å komme til poenget», som det står i bandets presseskriv. 

LES OGSÅ: Anmeldelse av nytt Morrissey-album.


I dag kan bandet løfte enda mer på sløret for den kommende utgivelsen, i form av singelen Sant og dens medfølgende musikkvideoen. 

Sant handler om å ville få en sannhet ut av informasjonskaoset rundt oss i en «post-truth»-verden. Det har aldri vært så stor spredning av meninger som i dag, og det sanne drukner fort i mengden. Sant er svanesangen til en fyr på desperat jakt etter noe sant og konkret i en jævla forvirrende og støyete verden, uttaler bandet via sitt eget plateselskap Nye Blanke. 

Låta følger opp singelen Hold An Ann som ble sluppet i midten av forrige måned.


Artikkelen fortsetter under videoen.

Om videoen sier Honningbarna at de ønsket å skape en musikkvideo som både var sann og usann på samme tid.


— Dette i form av å fly gjennom et ekte sted, som en ekte fyr, men på en åpenbart usann måte med dårlig greenscreen. Vi ville også skape en kontrast mellom video og musikk, med det døsige, barnslige og surrealistiske til det harde, aggressive og faktiske i musikken.

LES OGSÅ: Hør Gundelach og Ary sin nye singel.

Honningbarna ble først kjent gjennom NRKs Urørtfinale. Etter den tid har de etablert seg som et av Norges beste og mest intense liveband og på samme tid gitt ut fire album. Bandet er også kjent for være langt på venstresiden politisk. 


ANNONCE