Nyhet

Kulturministeren avslører hvilken låt som alltid får henne til å danse

GAFFA.no - alt om musikk.

Linda Hofstad Helleland røpet musikksmaken sin da hun gjestet «Studio 2» i NRK P2 fredag.

Der røpet hun blant annet at når hun hører Journey-låten Don't Stop Believin' må hun «alltid danse til den».

— Jeg hører på veldig mye og veldig mye forskjellig musikk, og jeg tror egentlig ikke folk skjemmes for musikksmaken sin, jeg tror de gir blaffen, sier hun til NRK etter å ha outet et knippe sanger hun har sans for i sendingen. A-has Take On Me er låten som vekket henne musikalsk.


LES OGSÅ: Trekker etablert kategori fra Spellemannprisen.

— Selv om det var Kjærlighet med Sissel Kyrkjebø som jeg husker som den første låten jeg hadde på hjernen, så var det Take On Me som virkelig tok meg.

Romantiske favoritt


Kulturministeren forteller videre at Hellbillies' kjærlighetsslager Den Finaste Eg Veit er hennes romantiske favoritt, som mannen hennes sørget for ble spilt live i kirken da de giftet seg.

— Han hadde egentlig lyst til at Hellbillies selv skulle fremføre den, men de var opptatt, sier Hofstad Helleland, som sier sangen er «blitt veldig viktig» for ekteparet.

LES OGSÅ: Taylor Swift til Europa i 2018.


Som jentunge var hun glad i La Det Swinge med Bobbysocks, der hun inntok rollen som Hanne Krogh når hun og bestevenninnen «fremførte» låten.

— Jeg er glad det ikke fantes mobilkameraer på den tiden, sier Linda Helleland, som hadde med seg venninne og EØS- og EU-minister Marit Berger Røsland som platedate i P2-studioet og spilte Arja Saijonmaas Jag Vill Leve I Europa for henne.

Ta en danse med Journeys klassiker her:


(©NTB)

ANNONCE