Nyhet

Gir ut sin første soloplate på 13 år

GAFFA.no - alt om musikk.

Helgens P3 Gullvinner OnklP skal gå i gang med nytt soloalbum, 13 år etter det første.

Det Kunne Vært Deg kom i 2005. Nå er det duket for ny solorunde.

— Ja, i tillegg til at det vanlige toget skal tute videre, skal jeg jobbe masse med OnklP-greier. Det er tida for det nå. Kanskje jeg har blitt old school nå? sier Pål Tøien til P3.no. Men først – allerede før jul – går OnklP i studio med rockevennene i De Fjerne Slektningene, som han skal turnere med fra januar og fram til mars.


LES OGSÅ: Feirer Tom Waits' 68-årsdag i Oslo.

— Jeg digger å ha mange prosjekter. Det er stort sett venner eller folk jeg vil samarbeide med som ringer og vil ha meg med. Akkurat nå syns jeg ting som ikke er rap er det feteste. Låta Natta Norge med Hellbillies for eksempel. Og at jeg har vært i studio med Janove. Andre arbeidsmetoder jeg ikke er vant til å bruke gir meg også en kreativ oppsving, sier Pål Tøien, nybakt far til en to måneder gammel datter.

Artikkelen fortsetter under videoen.


Styggen På Ryggen, sluppet høsten 2014, fulgt av innsatsen i «Hver gang vi møtes» i januar 2015, gjorde ham til folkeeie og også et vendepunkt. I intervjuet snakker Tøien om hvordan motgang tidligere var drivkraften til rap, og at han kanskje ubevisst ble trukket mot det mørke.

— Det er ikke helt sånn lenger. Jeg bruker det heller som en motivasjon til hvordan jeg ikke vil at jeg skal være. Jeg nekter å bli han som bare blir fôra på negativ energi igjen. I retrospekt har de beste låtene kommet derfra, fra mørket, men det betyr ikke at det må være sånn. Det er tross alt bedre å gå i studio glad, enn å gå i studio og tvinge ut sine mørkeste tanker fordi det er der man er i livet.


LES OGSÅ: Runder av året med eksklusiv vinylutgivelse.

(©NTB)

ANNONCE