Nyhet

Flere byråer trekker sine artister fra programmet - dagen før festivalstart

GAFFA.no - alt om musikk.

Röyksopp, Matoma og Nico & Vinz er blant artistene som trekkes fra programmet til Skyhøyt med umiddelbar virkning.

I mars annonserte den nye festivalen Skyhøyt i Molde sine første artistnavn - og proklamerte seg som tidenes første festival som skulle arrangeres på en aktiv flyplass. Siden ble lokasjonen endret, og nå kommer nok et skudd for baugen for arrangørene bak den store festivalsatsingen.

Grunnet «manglende betaling og gjennomføringsevne» har en rekke artistbyråer i dag trukket sine artister fra festivalens program.


LES OGSÅ: Norsk artist inntar førsteplass i Sverige.

Byråene Atomic Soul, Amber Booking, TimeOut Agenzy og JS Artist som representerer artister som Nico & Vinz (bildet), Röyksopp, Matoma, Matilda, Ine Hoem, Oslo Ess, OnklP & De Fjerne Slektningene, El Cuero, Kvelertak og Vazelina Bilopphøggers står sammen i avgjørelsen.

Forsøkte å finne løsninger


I en felles pressemelding skriver bookingbyråene at «de har gjort alt de har kunnet for å komme arrangøren i møte, og har den siste tiden forsøkt å finne løsninger som muliggjør gjennomføring».

Det er nå dessverre konkludert med at dette rett og slett ikke kan la seg gjøre.

— Vi er lei oss for at dette ikke gikk i orden og at artistene våre ikke får møtt fansen sin i Molde denne helgen. Situasjonen vi nå har vært oppe i, er ikke hverdagskost for oss og avgjørelsen vi måtte ta satt langt inne, sier daglig leder Atomic Soul Booking, Bjørnar Paulsen, i en kommentar.


LES OGSÅ: Stormet av scenen.

Skyhøyt skulle etter planen gå av stabelen i Molde 25. og 26. august. I en melding på festivalens offisielle Facebook-side bekreftes det dog at hele festivalen nå er avlyst.

Les hele pressemeldingen fra festivalen under:

ANNONCE