Nyhet

GAFFA på P3 Gull: — Hun har garantert en lang karriere foran seg

GAFFA.no - alt om musikk.

NRK P3s egen musikkpris, P3 Gull, ble arrangert for femte gang i Skur 13 i hovedstaden lørdag kveld. Arif, Sondre Justad, Hkeem & Temur, Cezinando, Sigrid, OnklP og King Skurk One & Linda Vidala var blant artistene som spilte live.

Sigrid (bildet) opptrådte med hiten Don't Kill My Vibe under prisutdelingen og ble senere i sendingen kåret til årets nykommer. Prisen ble delt ut av selveste John Arne Riise etter at artisten under et intervju på forhånd hadde uttalt at dersom hun vant ville drømmen være at Riise delte ut prisen, ga henne en klem og hvisket inn i øret hennes at «han var stolt over at hun kommer fra Ålesund».

Drømmen gikk i oppfyllelse like etter.


— Sigrid har på rekordtid nådd ut til en hel verden med et lite knippe nærmest perfekte låter. Med bunnsolide vokalprestasjoner og et band som ikler låtene ytterligere varme og snert, har Sigrid garantert en lang karriere foran seg, uttaler juryleder og P3s musikksjef Mats Borch Bugge.

LES OGSÅ: Slår tilbake mot «frekke» rykter.

Prisen for årets låt gikk til Cezinando for Håper Du Har Plass, mens Karpe Diem ble tildelt prisen for årets live-artist.


Selve P3-Prisen gikk til OnklP.

— Pål Tøien har som hele Norges OnklP vært en av de mest markante og tydelige stemmene i norsk hiphop gjennom to tiår. Med sylskarpe, morsomme og frekke betraktninger har han slått verbalt i alle retninger – og truffet på tvers av generasjoner. På grunn av et millisekunds etterslep, har OnklP alltid ligget i front både på egne og andres låter, uttaler jurylederen.

Og fortsetter:


— Gjennom sterk personlighet og en påfallende stor grad av åpenhet har han rørt og berørt en hel nasjon. Den ekte P er i stadig utvikling ved å gå inn i nye sjangre, konstellasjoner og samarbeid, og nettopp derfor er han trolig din favorittrappers favorittrapper.

Artikkelen fortsetter under videoen.


Ifølge en pressemelding fra NRK besto juryen i år av Mats Borch Bugge (musikksjef), Adiele Arukwe (musikkprodusent/programleder) Ali Soufi (musikkjournalist/anmelder), Silje Therese R. Nordnes (programleder), Tete Lidbom (musikkprodusent/programleder), Vida Lill Berge (programleder) og Wolfgang Wee (musikkprodusent/programleder).

LES OGSÅ: Anmeldelse av The War On Drugs i Spektrum.

Årets prisutdeling var den femte i rekken for P3 Gull. Klikk på hovedbildet i artikkelen for stort bildegalleri fra GAFFAs fotograf Helge Brekke.


ANNONCE