Nyhet

Nå kan du høre den første singelen fra Chuck Berrys kommende album «Chuck»

«Chuck» blir den nylig avdøde rockelegendens første album på 38 år.

Natt til søndag norsk tid kom de triste nyhetene om at rockelegenden Chuck Berry (bildet) hadde gått bort. Berry ble 90 år, men til tross for at han han la inn årene som konsertartist så sent som i 2014, året etter hans siste konsert i Norge, annonserte han i fjor høst at et nytt album skulle slippes i løpet av 2017.

Albumet hadde fått tittelen Chuck - og ville vært hans første album på 38 år.

LES OGSÅ: Chuck Berry er død.


I dag kan plateselskapet Universal Music bekrefte at det nye albumet fortsatt er på vei. I tillegg er den første smakebiten fra albumet ute på strømmetjenestene Apple Music og Spotify allerede i dag i form av singelen Big Boys.

Rage Against The Machine-gitaristen bidrar

Chuck er Jimmy Marsala, Berrys bassist i 40 år, pianisten Robert Lohr og Keith Robinson på trommer, samt hans barn Charles Berry Jr. på gitar, Ingrid Berry på munnspill og vokal og barnebarnet Charles Berry III med.


LES OGSÅ: Too much monkey business?

Andre bidragsytere er Gary Clark Jr., Tom Morello (Rage Against The Machine, Audioslave) og Nathaniel Rateliff.

— Det å få jobbe med denne platen de siste årene har gitt Chuck masse glede og tilfredsstillelse. Selv om vi har det tungt nå, vet vi at han ikke hadde noe sterkere ønske enn å få platen ut, og vi kan ikke tenke oss noen bedre måte å feire hans 90 år i live enn gjennom musikken, uttaler Chuck Berrys familie i et presseskriv.


Det nye albumet inneholder 10 låter og slippes 16. juni.

Hør Big Boys her:


ANNONCE