Nyhet

Enka godkjenner filmplaner om rockelegenden

GAFFA.no - alt om musikk.

Planer om både dokumentarfilm og spillefilm om livet til Chuck Berry.

Rockelegenden Chuck Berry hadde et usedvanlig langt liv og karriere, og spilte konserter opp til de siste årene før hans bortgang i 2017 i en alder av 90 år. Blant annet gjestet han Sentrum Scene i Oslo så sent som høsten 2013.

Nå har hans kone gjennom 68 år, Themetta Berry, underskrevet en avtale med det britiske filmselskapet Cardinal Releasing. Det melder Deadline.com.


LES OGSÅ: Chuck Berry overholdt sin siste kontrakt.

Jon Brewer, som tidligere har dokumentert livene til Nat King Cole, B.B. King og Jimi Hendrix, skal produsere og regissere dokumentarfilmen med foreløpig arbeidstittel «Chuck! The Documentary».

— Jeg er priviligert som får muligheten til å produsere og regissere den autoriserte og offisielle historien om legendariske Chuck Berry, sier filmskaperen i en uttalelse.


Artikkelen fortsetter under videoen.

Chuck Berry ble født i St. Louis i 1926 og debuterte i 1955 med singelen Maybellene. En lang og innholdsrik karriere med eviggrønne singler som School Day (Ring! Ring! Goes The Bell), You Never Can Tell, Sweet Little Sixteen og Johnny B. Goode ble kronet da han i 1986 som en av de første artistene ble innlemmet i Rock & Roll Hall Of Fame.


To år tidligere, i 1984, mottok han også hedersprisen under Grammy-utdelingen.

LES OGSÅ: Flere sterke navn til Moldejazz.

Chuck Berry har tidligere blitt portrettert på film. I 2008 spilte rapperen Mos Def rollen som Berry i spillefilmen «Cadillac Records», hvor profiler som Beyoncé og Adrien Brody også medvirket i rollene som henholdsvis Etta James og plateselskapssjefen Leonard Chess.


ANNONCE