Nyhet

Dette er årets mest leste artikler på GAFFA.no

GAFFA.no - alt om musikk.

Hva vil leserne ha? Hvilke saker blir lest av flest?

2017 er snart over, og tradisjonen tro brukes disse dagene blant annet til å se tilbake på året som har gått.

I forrige uke samlet vi det GAFFA-skribentene mente var årets beste konserter – basert på deres anmeldelser – og en liste over de utgivelsene og konsertene som har fått totalslakt av våre skribenter i 2017.


LES OGSÅ: Shakira avbryter verdensturné.

Nå er det på tide å flytte fokuset over på leserne. Hva vil leserne ha? Hva blir lest mest?

Når det kommer til artikler (nyheter, intervjuer og kronikker), er det disse 10 som er mest lest på GAFFA.no i 2017:


10. Rockeikonenes seksuelle omgang med mindreårige får fornyet oppmerksomhet

I kjølvannet av #MeToo-kampanjen publiserte musikkmagasinet Consequence Of Sound en større artikkel der de rettet oppmerkomheten mot en rekke rockegiganter og deres tidligere seksuelle forhold med mindreårige jenter.

Artikkelen fortsetter under bildet.

FOTO: Morten Rygaard / Tord Litleskare / Sara Johnson.


I teksten problematiseres det faktum at artister som Anthony Kiedis (Red Hot Chili Peppers), Steven Tyler (Aerosmith), Bill Wyman (The Rolling Stones), Chuck Berry, Jimmy Page (Led Zeppelin) og Iggy Pop alle har hatt seksuell omgang med mindreårige, og likevel har lykkes i å beholde sine posisjoner som ikoner.


Les hele artikkelen her.

09. Spinnvilt Marilyn Manson-rykte sprer seg som ild i tørt gress

I november kom nyheten om at den notoriske sektlederen Charles Manson var død. Men mange Marilyn Manson-fans trodde det var deres favorittrocker som hadde takket for seg.


Twitter eksploderte med RIP-statuser og bilder av Marilyn Manson.

Les hele artikkelen her.

08. Roger Waters kommer til Norge


Pink Floyd-låtskriveren kom med den gledelige oppdateringen på sin offsielle nettside. Hvor, og hvilken dato konserten(e) skulle finne sted, hadde han ikke offentliggjort ennå.

Artikkelen fortsetter under videoen.


Det ble dog bekreftet senere: Nøyaktig fem år etter forrige norgesbesøk, vender han tilbake til Oslo 14. og 15. august neste år. Han skal spille i Telenor Arena.

Les hele artikkelen her.

07. Klarte ikke å holde masken da låten hans ble «ødelagt» på scenen


Da Sting tidligere i år var i Sverige for å motta den prestisjefulle Polar Music Prize (ofte kalt musikkens nobelpris) ble han som seg hør og bør hyllet med versjoner av sine egne låter fra scenen. Slike ting kan ofte være vellykket, men det kan også gå fryktelig, fryktelig galt.

Og det siste var nok tilfellet da gitaristen José Feliciano fra Puerto Rico skulle hylle Sting med sin versjon av The Police-klassikeren Every Breath You Take.

Les hele artikkelen her.


06. Se det første bildet av Rami Malek som Freddie Mercury

«Bohemian Rhapsody», filmen om Queen, er ventet i 2018. Da det første bildet av Rami Malek i rollen som den ikoniske frontmannen ble offentliggjort, ble GAFFA-leserne nysgjerrige.

Etter dette har det vært litt turbulens i «Bohemian Rhapsody»-leiren, og en ny regissør har nå tatt over, etter at Bryan Singer fikk sparken.


Artikkelen fortsetter under Twitter-meldingen.


Det var i forbindelse med det som ville vært Queen-vokalist Freddie Mercurys 71-årsdag at bildet av Rami Malek ble delt på nett.

Les hele artikkelen her.

05. Da artisten så resten av programmet, trakk hun seg fra festivalen


Da festivalen Moogfest, som arrangeres i byen Durham i den amerikanske delstaten North Carolina, tidligere denne måneden annonserte sitt komplette program for 2018, som kun inneholdt artister som enten var kvinner, transseksuelle eller ikke-binære, var det mange som jublet. Og festivalen fikk mye ros for sitt valg i sosiale medier.

LES OGSÅ: Mottar kraftig kritikk etter Rolling Stone-intervju.

Men det var noen som ikke lot seg imponere: blant andre den tidligere Chairlift-vokalisten Caroline Polacheck, som reagerte med sinne da programmet ble offentliggjort - og som sporenstreks trakk seg fra festivalen.


Les hele artikkelen her.

04. Lana Del Rey bekrefter utbredt fan-teori

Da Lana Del Rey avslørte coveret på det nyeste albumet, Lust For Life, la fansen merke til at bilen i bakgrunnen var den samme som er å se på Born To Die-coverarten (fra 2012).


Artikkelen fortsetter under bildet.

Coveret til Lana Del Reys album Lust For Life. FOTO: Universal


Dette utviklet seg ganske raskt til teorier om at alle hennes albumcover henger sammen.

— Alt stemmer, sa Lana Del Rey.

Les hele artikkelen her.


03. Derfor dropper de største artistene Norge

Gigantene U2 har vært på stor Europa-turné i år, men droppet Norge. Coldplay, som tidligere har gjestet Norge, spilte tidligere i år to konserter i Sverige, men droppet også Norge. Det samme gjelder artister som Beyoncé, Eminem og The Rolling Stones.

Dårlig kronekurs og for små konsertarenaer er noen av årsakene til at store artister dropper Norge på turnélistene sine.


Les hele artikkelen her.

02. Vokalisten stoppet konserten da en kvinnelig fan ble antastet foran scenen

Det har blitt mye snakk om seksuell trakassering den siste tiden, og heller ikke moshpiten på konserter er skånet for problemet.


Da en kvinne crowdsurfet under en av bandet Architects' festivalkonserter denne sommeren, og ble tafset på, satte bandets vokalist Sam Carter foten ned midt under spillingen.

Les hele artikkelen her.

01. KRONIKK: «Det beklagelige P3-kartellet»


Det er én kronikk på listen over årets mest leste saker på GAFFA.no, og den topper ikke bare årets liste over de mest leste sakene – den er tidenes mest leste sak på GAFFA.no.

GAFFA-skribent Peder Ebbesen gikk hardt ut mot P3 og P3 Gull etter P3 Gull-utdelingen i november.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Cezinando på P3 Gull. FOTO: Helge Brekke.


Kronikken fikk ikke bare mye oppmerksomhet i GAFFA, men også utenfor. P3s musikksjef Mats Borch Bugge møtte Ebbesen til debatt i P1 og skrev også et tilsvar, som ble publisert i Medier24. Deretter skrev musiker Matias Tellez en kommentar om temaet, som ble publisert i Dagbladet.


Hele Ebbesens kronikk kan leses her.

LES OGSÅ: Stadig flere angrep mot musikere.

ANNONCE