Nyhet

Gitargigant konkurs

GAFFA.no - alt om musikk.

Produsenten av de legendariske Gibson-gitarene er konkurs, etter å ha slitt med stor gjeld i årevis.

Gibson-gitarene har vært elsket av musikere verden rundt, fra Elvis Presley, B.B. King og John Lennon, til Jimmy Page i Led Zeppelin, Keith Richards i The Rolling Stones og David Bowie.

Da Chuck Berry døde i fjor, ble den elskede Gibson-gitaren hans festet til innsiden av lokket i kisten han ble gravlagt i.


LES OGSÅ: Slik bidro Prince til lydbildet på Dirty Computer.

Gibson har siden 1894 hatt sitt hovedsete i Nashville i USA, men tirsdag opplyste gitarprodusenten at de ikke lenger klarer å betjene gjelda og derfor søker om konkursbeskyttelse.

Skjebnen er uklar


Gibson har lån på rundt 3 milliarder kroner som må innløses i løpet av året. Kreditorene har gått med på å stille ytterligere 1 milliard kroner til rådighet, og dette sikrer inntil videre driften. Gibsons videre skjebne er imidlertid uklar.

— Dette er en av verdens mest kjente merkevarer, sier George Gruhn i Gruhn Guitars i Nashville, en av verdens mest berømte gitarbutikker.

— Merkevaren og selskapets omdømme som gitarprodusent er falmet, men de har på ingen måte avgått ved døden. De er absolutt i stand til å gjenoppstå, mener Gruhn.


LES OGSÅ: Guns N' Roses med mystiske plakater i London.

Gibson selger årlig rundt 170.000 gitarer verden over, og har en markedsandel på over 40 prosent for dyrere elgitarer.

En av John Lennons Gibson-gitarer ble i fjor solgt på auksjon for nærmere 20 millioner kroner.


(©NTB)

ANNONCE