Nyhet

Chuck Berry er død

Rockelegenden ble 90 år gammel.

Chuck Berry (bildet) er død. Det melder flere amerikanske medier, inkludert Rolling Stone, natt til søndag. Dødsårsaken er foreløpig ikke kjent.

Politiet i St. Charles County skriver på sin Facebook-side at de responderte på en medisinsk nødsituasjon klokken 12.40 lokal tid i Missouri, og fant en livløs mann. Etter forsøk på gjenoppliving ble 90-åringen erklært død klokken 13.26.

Her kan du lese artikkelen vi publiserte da rockelegenden fylte 90 år i fjor høst.


Berry ble født i St. Louis i 1926 og debuterte i 1955 med singelen Maybellene. En lang og innholdsrik karriere med eviggrønne singler som School Day (Ring! Ring! Goes The Bell), You Never Can Tell, Sweet Little Sixteen og Johnny B. Goode ble kronet da han i 1986 som en av de første artistene ble innlemmet i Rock & Roll Hall Of Fame.

To år tidligere, i 1984, fikk han også hedersprisen under Grammy-utdelingen.

Han spilte konserter frem til de siste årene, og gjorde sin siste opptreden i Norge da han gjestet Sentrum Scene i Oslo høsten 2013. Dessverre bar han allerede den gang preg av sin høye alder, og konserten ble anmeldt til to stjerner her i GAFFA.


I fjor høst gikk Chuck Berry ut med nyheten om at et nytt album, hans første siden 1979, skulle slippes i løpet av 2017. Albumet har fått tittelen Chuck, men en offisiell lanseringsdato har ikke blitt annonsert.

Se Chuck Berry fremføre låta Johnny B. Goode i 1958:


ANNONCE