Nyhet

Avdøde Chuck Berrys planer om første albumutgivelse siden 1979 består

Familien sier at ny musikk og flere detaljer om albumet vil bli sluppet allerede denne uken.

Natt til søndag norsk tid kom de triste nyhetene om at rockelegenden Chuck Berry (bildet) er død. Berry ble 90 år, og til tross for at han han la inn årene som konsertartist så sent som i 2014, året etter hans siste konsert i Norge, annonserte han i fjor høst at et nytt album skulle slippes i løpet av 2017.

Albumet som hadde fått tittelen Chuck ville blitt hans første utgivelse på 38 år.

I en uttalelse fra familien til Berry kommer det nå frem at planene om det nye albumet fortsatt gjelder, og at både ny musikk og flere detaljer om albumutgivelsen vil komme allerede denne uka.


— Det å få jobbe med denne platen de siste årene har gitt Chuck masse glede og tilfredsstillelse. Selv om vi har det tungt nå, vet vi at han ikke hadde noe sterkere ønske enn å få platen ut, og vi kan ikke tenke oss noen bedre måte å feire hans 90 år i live gjennom musikken, uttaler Chuck Berrys familie i en pressemelding.

Det skriver blant annet det britiske musikkmagasinet NME.

Videre heter det at planene har vært underveis i flere måneder og at familien etter samtaler med plateselskapet Dualtone Records har bestemt seg for å slippe detaljer og musikk fra den kommende utgivelsen allerede denne uken.


Mens vi venter på ny musikk fra den avdøde stjernen gjenopplever vi et fint øyeblikk fra tidlig i Berrys karriere i videoen under.

ANNONCE