Nyhet

Parkteatret feirer 15 år med jubileumsprogram

Inviterer til en rekke arrangementer i september - med eget bestillingsverk som toppen på kransekaka.

Inviterer til en rekke arrangementer i september - med eget bestillingsverk som toppen på kransekaka.

Parkteatret på Olaf Ryes plass i Oslo kan i år markere 15 års drift. Bare det siste året har en rekke fine navn som Anderson .Paak, Tycho (bildet), Lambchop, Danny Brown, Okkervil River, Mudhoney, Yeasayer og Charlie Puth gjestet scenen - og for å feire kan spillestedet i dag annonsere et fengende program for jubileumsperioden i september.

LES OGSÅ: Hør den nye singelen til Queens Of The Stone Age.


— Etter 15 års drift er Parkteatret Bar & Scene trygt etablert som en konsertscene å regne med i Norge, og i stadig vekst, med flere arrangementer og besøkende enn noensinne. Det synes vi er på sin plass å feire, og lager vår helt egen minifestival. Med programmet ser vi både fremover og tilbake: Vi har med våre gode følgesvenner i Jaga Jazzist, de faste konseptene Get Dancy!, Red Bull Sound Sound Select, Blårollinger, Crap åppå Park og Yngling, og et knippe unge, friske artister og arrangører med en svært lovende fremtid: Myra, Gundelach og Vibbefest, sier Rannveig Falkenberg-Arell i en kommentar til GAFFA.

Gamle Parkteatret-favoritter som FINK og The Drums blir også å se på Oslo-scenen i september.

Anonymt bestillingsverk


I tillegg har konsertstedet bestilt et verk av husvenn Erlend Mokkelbost, kjent fra Montée og JR Ewing. Både på og av scenen vil de involverte være 50% menn og 50% kvinner, men hvem musikerne er, vil hele tiden være en hemmelighet.

— Gjennom mange år som musiker og produsent har jeg funnet styrken som ligger i ordentlig nære samarbeid med musikere. Det er ingenting som er gøyere enn å skape et rom hvor alle føler seg frie og utfordrer hverandre. Da Parkteatret nevnte et bestillingsverk, hadde jeg null lyst til at dette skulle bli min musikk. Til det er jeg omringet av altfor mange råe musikere og låtskrivere. Men problemet med å ramse opp masse flinke folke er ballasten som kommer med det: At publikums bånd til musikerne blir for sterkt, slik at man forventer et spesifikt sound. Jeg tror på styrken i å anonymisere, både i forkant av konserten og på scenen under fremførelsen, sier Mokkelbost.

LES OGSÅ: Setter opp gratisfestival etter avlysning.


— Musikken er og blir det viktigste for meg, og det har vært veldig fruktbart til nå med kombinasjonen av noen enkle føringer fra meg og musikerne sitt vanvittige gir. Jeg tror dette blir rått, ikke minst for publikum.

Det foreløpige programmet for jubileumsperioden:

15.09 Vibbefest med Princess Nokia (US) + Mavi Phoenix (A)
16.09 TBC
17.09 Blårollinger: Plopp
18.09 Pekula vol. 1, bestillingsverk
19.09 Cirque du Crap med bl.a. Martin Beyer-Olsen og Else Kåss Furuseth
20.09 Red Bull Sound Select med Gundelach + RBSS-artister Rubiks & Mato Polo
21.09 Jaga Jazzist
22.09 Myra dobbelkonsert, Yngling + over 18
23.09 Get Dancy!
24.09 FINK (UK)
25.09 The Drums (US)


— Vi er stolte av et program som speiler bredden i Parkteatret som helårsarrangør, og gleder oss masse til å fylle huset med folk og fest i september, avslutter Falkenberg-Arell.

LES OGSÅ: Anmeldelse av Liam Gallagher på Bergenfest.

ANNONCE