Nyhet

Norwegian Wood er endelig «hjemme» igjen – slik så det ut

Oslo-festivalen er 25 år i år, og den er tilbake i Frognerbadet.

Oslo-festivalen er 25 år i år, og den er tilbake i Frognerbadet.

I går ble første dag av årets Norwegian Wood arrangert, og det der festivalen hører hjemme – i «badet». Oslo-festivalen så seg i fjor nødt til å kutte ned til én dag – og ble satt til Sukkerbiten, uten de helt store trekkplastrene. 

LES OGSÅ: Norwegian Wood takket nei til stor internasjonal artist.


Årets program er også fordelt på tre dager.

— Det føles helt fantastisk, og naturlig. Norwegian Wood hører hjemme i nydelige Frognerbadet, og ingen andre steder. Det er jo Oslos flotteste festivalarena, forteller festivalsjef Svein Bjørge.

På den første dagen stod Anna Of The North, Jaga Jazzist og Susanne Sundfør på hovedscenen – i den rekkefølgen. På Underwood-scenen spilte I Am K og Linda Vidala.


Da Sundfør avsluttet det hele, konkluderte vår anmelder med følgende: «Stort vakrere blir det ikke».

Se bildeserie nedenfor.

Alle bilder er tatt av Per-Otto Oppi Christiansen.Første artist ut var Anna Of The North – som altså hadde fått det ærefulle oppdrag å sette hele 25-årsjubileet i gang.

Anna Of The North på hovedscenen.


På Gramo Underwood-scenen var det I Am K som startet showet.I Am K på Gramo Underwood.

Så: Mektige Jaga Jazzist, som sist spilte på Norwegian Wood for 17 år siden.


Linda Vidala serverte deretter et svært overbevisende sett på Gramo Underwood – og fikk også besøk av King Skurk One på scenen.Linda Vidala på Gramo Underwood.

Og til å avslutte det hele, den eminente Susanne Sundfør, som er albumaktuell (ny plate kommer i august) og akkurat har sluppet ny singel.Susanne Sundfør avsluttet det hele på hovedscenen.

Alle foto: Per-Otto Oppi Christiansen.

ANNONCE