Nyhet

Dette er Jaga Jazzists norske favoritter

I dag er Norwegian Wood tilbake på Frognerbadet - med et helnorsk program.

I dag er Norwegian Wood tilbake på Frognerbadet - med et helnorsk program.

Oslo-festivalen er 25 år i år, og det feires med et helnorsk program. Festivalsjef Svein Bjørge har avslørt at de til og med har takket nei til en stor internasjonal artist.

— Nei, jeg kommer aldri til å fortelle hvem det var.


LES OGSÅ: GAFFA anbefaler: Ukas viktigste konserter.

— Årets program kom ut av at jeg ønsket å fortelle en historie, når det nå var 25-årsjubileum. Jeg lå på sofaen og leste gjennom jubileumsboka for 20-årsjubileet, og da stusset jeg på at det var så mange norske artister? Da måtte jeg telle over, og kom frem til at hele 70% av artistene gjennom årene var norske artister. Også til min egen overraskelse. Da visste jeg historien: Vi skulle bruke jubileet til å hylle de norske artistene og den norske musikken, forteller han i en kommentar til GAFFA.

Jaga Jazzists favoritter


I forbindelse med dette ønsker vi også å sette søkelys på norsk musikk. Vi har derfor spurt flere av artistene som skal spille i Frognerbadet de neste dagene om de kan sende oss en liste over sine fem norske favorittalbum.

Først ut, de norske favorittene i Jaga Jazzist, som spiller 19:30 i dag:

a-ha - Scoundrel Days

Jon Balke w/ Magnetic North - FurtherMagnet - On Your Side

Motorpsycho - Blissard

Jan Garbarek med flere - Afric PepperbirdsProgrammet for hovedscenen i dag er som følger: 18:15 - Anna Of The North. 19:30 - Jaga Jazzist. 21:30 - Susanne Sundfør. På Gramo Underwood-scenen: 18:45 - I Am K. 20:30 - Linda Vidala.

ANNONCE