Nyhet

GAFFA anbefaler: Ukas viktigste konserter

Jaga Jazzist, Acres Wild og Justin Bieber er blant våre live-anbefalinger den kommende uka.

Det skjer stadig mye spennende på landets konsertscener, og i tillegg til det som sikkert blir ukens høydepunkt for veldig mange (Justin Bieber i Telenor Arena) har GAFFA-redaksjonen plukket ut noen varme anbefalinger for de neste syv dagene.

Dersom du har tips om konserter som burde nevnes i denne spalten kan disse sendes til [email protected].

Night Beats: John Dee, Oslo 19. september


Amerikanerne i Night Beats spiller ifølge Rockefellers nettsider "skittenpsykedelisk rock/r&b" som er forvridd og forvrengt til å passe i vår tid. Gutta er tydelig inspirert av The Elevators og har uttalt at det er grunnen til at de startet band. Men likevel var de opptatt av at det skulle funke i dagens musikklandskap, og det greier de helt fint. Bandet er kjent for å levere store, intense og suggerende konserter.

Dette blir nok litt av en kveld, en sikkelig pangstart på uken!


Acres Wild: John Dee, Oslo 21. september

Indiepopbandet Acres Wild serverer et enkelt popunivers, som til de grader fungerer. Selv beskriver de musikken sin som "pappas indiepop/rock". Bandet fortjener absolutt mer oppmerksomhet, så ta turen på John Dee onsdag kveld, vi er sikre på at dere vil like det dere får fra scenen.

Låter som Falling Out Of Love Again og Line Of Sight (som hadde videopremiere her hos GAFFA i forrige uke) er sikre vinnere på våre spillelister.

Klovner I Kamp: Sentrum Scene, Oslo 22-23-24. september


Siden gutta i Klover I Kamp slapp Kjærlighetstrilogien har fansen vært ville, og når det ble annonsert at de skulle holde tre konserter på Sentrum Scene ble billettene raskt revet bort. Nå er endelig tiden inne og vi er mer enn klare for en aften eller tre med gutta fra Tåsen. De er genuint joviale karer, og konsertene kan ikke bli noe annet en stor suksess.


Alle billettene til de tre konsertene er dessverre utsolgt, men de som var ute i god tid kan bare glede seg. Dette blir gøy!

Tuba Tuba: Kvarteret, Bergen 22. september


Dette oslobandet står for deilig synthpop, og tar lytterne med inn i et dansbart univers. De fremstår dessuten som lekende og sjarmerende på scenen. Tuba Tuba er med andre ord absolutt verdt å få med seg live, og nå har Bergen sjansen.

Tuba Tuba spiller også på Folken i Stavanger 23. september.


Battles: Vulkan Arena, Oslo 22. september

Tenk at det har gått hele ni år siden Battles' debutalbum Mirrored ble spilt ihjel på alle iPodene i verden. Ja, tiden flyr når man har det moro, og moro blir det nok også når Battles inntar Vulkan Arena i Oslo denne uka. Da kan man forvente å høre godlåtene fra Mirrored, den fine oppfølgeren Glass Drop og fjorårets tredjeplate La Di Da Di.

Varm opp med åpningslåta fra sistnevnte her:

Mayhem: Samfundet, Trondheim 23. september


Det blir høytid for Mayhem-fansen når bandet skal fremføre hele det legendariske albumet De Mysteriis Dom Sathanas fra 1994 i både Trondheim, Oslo og Bergen. Startskuddet for turnéen (om man kan kalle det det) går på Samfundet i Trondheim denne uka før Sentralen i Oslo får besøk av bandet 19. og 20. november.


Mayhem spiller i tillegg på neste års utgave av festivalen Beyond The Gates i Bergen.

Justin Biber: Telenor Arena, Oslo 23. september


Er vi klare for Justin Bieber igjen? La oss for guds skyld håpe at ingen kaster vann på ham denne gangen! Superstjernen får ungjentene til å hyle og gråte, og imponerer samtidig den eldre garde med sitt musikalske talent. Dette blir nok en helaften spekket med overambiøst sceneshow, heftige dansere og en mannlig diva som gjør hva han vil på scenen. 

Men det blir nok uansett spennende å se ham. Vi gleder oss nesten like mye som ungjentene, og kanskje vi også skal skrive "Bieber" i ansiktet. Neida.


Sahg: Garage, Bergen 23. september

På fredag slipper Sahg det nye albumet Memento Mori, og hva passser vel bedre enn å kjøre lanseringskonsert på Bergens beste rockebule samme dag? Det nye materialet til bandet skal være inspirert av nylig avdøde rockeikoner som Lemmy Kilmister, Jeff Hannemann og David Bowie - og man kan vente seg mye mørke og aggressivitet om man finner veien ned i kjelleren på Garage denne kvelden.

Hør Sanctimony fra det nye albumet her:

Jaga Jazzist: Samfundet, Trondheim 24. september


Jaga Jazzist har nesten holdt på i en mannsalder, men likevel er de like aktuelle som før. Bandet blander, jazz, elektronika og rock, og til sammen blir det hele en nydelig opplevelse før øret. De har en besetning bestående av noen av landets mest eminente musikere.


Trondheim dere har ikke noe særlig valg her. Kjøp billett og kos dere med litt sikkelig musikk!


Er det noen vi har glemt? Skriv gjerne hvem DU gleder deg til å se på norske konsertscener denne uka i kommentarfeltet under denne artikkelen eller på Facebook-siden vår!


Full oversikt over programmene på de forskjellige scenene i Norge finner du via GAFFA LIVE.

ANNONCE