Nyhet

Ny konsertserie: Intimt og nedstrippet

«Soup & Bread» har kommet til Norge.

«Soup & Bread» har kommet til Norge.

Det månedlige konsert- og mattilbudet «Soup & Bread» er inspirert av konserter i Chicago. Konsertene arrangeres på Kulturhuset i Oslo og skal være et intimt og nedstrippet møte med kjente artister – og, som navnet tilsier, suppe. Overskudd av billettsalget skal gå til et veldedig formål, som kveldens artist bestemmer.

— Soup & Bread er et community-konsept som stammer fra en konsert-venue i Chicago som heter The Hideout.  Der var ideen å invitere lokale kokker, kulturarbeidere og eventuelt andre frivillige til å stille med suppe og brød som utestedets gjester betaler så mye de ønsker for. Altså donasjonsbasert betaling. Inntektene går til Greater Chicago Food Depository; altså mat til fattige og hjemløse i Chicago. Noen ganger er det musikere eller forfattere som bidrar, og da er det gjerne en uformell liten konsert eller høytlesing underveis, forteller initiativtaker og kunstnerisk kurator Christer Knutsen.


LES OGSÅ: 11 essensielle album du må høre i juni.

Han var der for noen år siden, ble rørt av tiltaket og tenkte at det burde finnes over alt.

— Jeg tror jeg sendte bilder fra arrangementet i Chicago til Runar Eggesvik mens jeg var der. Om noen kunne få til noe sånn i Oslo, så er det han. Jeg kan ikke så mye om mat – og kjenner ikke så mange kokker, men jeg kjenner musikere. En av justeringene fra det opprinnelige konseptet er derfor at det her alltid skal være kombinert med en konsert, forfatter, stand-up eller lignende. Det har, enn så lenge, vært utrolig lett å be folk om å stille. 


Artikkelen fortsetter under bildet.

Kurator, initiativtaker og musiker Christer Knutsen.


Inngang og suppe koster det publikum mener det er verdt, og en annen justering fra Chicago-konseptet er at de her i Norge ikke har den samme ene mottageren av donasjonene. De har latt artistene få velge hvilken organisasjon pengene går til.

Lav terskel og lave skuldre

Den første norske utgaven ble arrangert i mai med Daniel Kvammen, og førstkommende søndag blir det arrangert for andre gang. Da er det Odd Nordstoga (bildet) som skal stå på scenen.


Hva tenker du om dette konseptet?

— Suppe og brød-konseptet er flott. Tenkte det var ein fin ting å stille på. Overskotet kan gå til Kirkens Bymisjon, tenker eg, forteller Nordstoga.

LES OGSÅ: Slår av musikken i protest mot nytt lovforslag.


Hans favorittsuppe?

— Mi favorittsuppe det er neslesuppe. Og det er sesong for det no. Berre ut å plukke.

Knutsen forteller at arrangementene skal ha lav terskel og lave skuldre både for publikum og artister. Det må være artister som kan stille med et absolutt minimum av produksjon, slik at ingenting av pengene går til avvikling – eller at artisten selv får noen utgifter.


— Daniel Kvammen kom tomhendt og spilte en nydelig liten konsert, inkludert litt låter han ikke hadde spilt før, på en gitar han lånte av meg og fikk samlet inn 15.000 til kreftforeningen. Sånn er det det skal være. Det skal det være en mulighet til å oppleve noen av de flotteste artistene i landet i en setting man ikke vanligvis får se dem i.

LES OGSÅ: Norsk artist dukker opp på Katy Perrys nye album.

— Etter hvert håper jeg å kunne la være å annonsere hvilken artist som stiller. At folk kommer uansett fordi de vet at det alltid er hyggelig.


Førstkommende søndag, 11. juni, blir det konsert, suppe og brød med Odd Nordstoga, og søndag 13. august skal Ingrid Olava stå på scenen.

ANNONCE